Kajri Irving (Foto: AFP)
Kajri Irving (Foto: AFP)

Irving se oglasio: Nisam počinio zločin, upleten sam u nešto mnogo veće od košarke

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 10:04

"Moj je izbor da se ne vakcinišem... Svestan sam posledica. Ovo je moj život, a oni mi govore šta da radim sa svojim telom", poručuje košarkaš Bruklin Netsa

Podigao je veliku prašinu u NBA ligi Kajri Irving odlukom da se ne vakciniše protiv virusa korona. Zato su Bruklin Netsi javno obelodanili da bivši košarkaš Klivlenda i Bostona neće moći da radi sa ekipom dok se ne vakciniše. To ga ipak nije ubedilo da promeni odluku i, kako stoje stvari, mogao bi da izgubi ogroman novac. Odlučio je da se obrati javnosti putem društvenih mreža i otkrije razloge iza svoje odluke.

19.00: (1,55) Zenit (14,5) Bajern (2,70)

Izabrane vesti

S ozbirom da prema zakonu države Njujork nevakcinisana osoba ne može da prisustvuje javnim manifestacijama, Irvingu je zabranjeno da igra utakmice na njenom tlu. To znači da bi propustio sve mečeve u Berklejs centru, kao i gostovanja u komšijskom Medison Skver Gardenu, ali i San Francisku. Skupa 44 utakmice. Ipak, Netsi su otišli i korak dalje i obavestili Ol-star košarkaša da neće biti u poziciji da trenira sa ekipom dok se ne povinuje njujorškim odredbama, kao i ostali igrači Bruklina.

Zbog toga će 29-godišnjak za svaku propuštenu utakmicu izgubiti oko 380.000 dolara, a izvesno je da mu Netsi neće ponuditi planirani produžetak saradnje. Ideja je pre čitave sage oko vakcine bila da Irving potpiše četvorogodišnji ugovor težak 186.000.000 dolara. Sada je jasno da do toga neće doći.

Irving ističe da se nada povratku na teren i to u dresu Netsa, ali i da će teško promeniti ploču.

"Ovo je pitanje mog života i izbora. Istina je da bih morao da se vakcinišem kako bih bio u Njujorku i timu iz ove države, ali ja sam odlučio da to ne uradim. To je moj izbor i zamolio bih sve da ga poštuju".

Istakao je da ne razmišlja o penzionisanju i da će se truditi da ostane u adekvatnoj fizičkoj spremi, kako bi u bilo kom trenutku bio u poziciji da se vrati na parket.

"Ovo nije stvar politike ili problem sa NBA. Nema veze čak ni sa Netsima. Ovo je moja stvar, moj život i šta sa njim želim da uradim".

Tvrdi da nije u pitanju ni novac, iako ne želi da ga tek tako izgubi.

"Nije stvar u novcu. Svako mora da odabere šta je najbolje za njega. Da li zaista mislite da želim da gubim novac? Da odustanem od sna da osvojim prsten? Da li verujete da želim da odustanem? Da bih voleo da sedim kod kuće i dignem ruke od svog života? Molim vas..."

Teško će, kako stoje stvari, promeniti svoje mišljenje.

"Stajaću iza onoga u šta verujem. To je jednostavno tako. Nema nikakve veze sa tim da li sam za ili protiv vakcine. To je osećaj da radim najbolju stvar za sebe. Ako ćete me praviti đavolom zato što postavljam dodatna pitanja i zato što mi je potrebno vreme da donesem odluku, onda neka tako bude. Svestan sam posledica i ne trudim se da ulepšam svoju odluku. Na strani sam onih koji su izgubili poslove zbog ovog zakona, ali i onih koji su se vakcinisali kako bi bili sigurni. Poštujem odluke svih. Nisam nikome naneo zlo i nisam počinio nikakav zločin", poručuje Irving i nastavlja: "Ovo je moj život i oni mi govore šta da radim sa svojim telom. Ovo je povezano sa aktuelnim svetskim dešavanjima i upleten sam u nešto što je mnogo veće od košarke. Ali niko neće ukrasti moj glas. I ne, ne povlačim se. Ne napuštam košarku tek tako. Ostalo je još puno posla".


tagovi

Kajri IrvingBruklin Nets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara