Ognjen Dobrić (Foto: Starsport)
Ognjen Dobrić (Foto: Starsport)

Ivanovićevo tajno oružje za evroligaški derbi - Ognjen Dobrić

Vreme čitanja: 4min | uto. 24.01.23. | 17:23

Zvezdin reprezentativac u usponu forme

Nastavila je Crvena zvezda da niže pobede u ABA ligi. Od kako je Duško Ivanović seo na trenersku klupu, vezala ih je 10. Sinoć porazila Cedevitu Olimpiju u spektakularnom susretu 16. kola regionalnog prvenstva 100:95 i napravila dobru uvertiru u evroligaški derbi sa Partizan Mozzart Betom.

Iako su šou ukrali Zvezdini Argentinci Fakundo Kampaco i Luka Vildoza, u senci je vrlo dobre partije nastavio da pruža reprezentativac Srbije Ognjen Dobrić. Bio je drugi strelac ekipe sa 18 poena, ali nešto drugo upada u oči kada se pogleda njegova statistika sa meča protiv Ljubljančana.

Izabrane vesti

Okončao je susret bez promašaja. Šutirao 3/3 za dva i sjajnih 4/4 sa distance. Pogodio je i trojku na ulasku u poslednja dva minuta, te tako obio veliki nalet rivala i trasirao crveno-belima put ka pobedi. Namestio je Dobrić ruku i ozbiljno podigao formu pred nekoliko veoma bitnih duela.

"Da, bila je dobra partija s moje strane, ali u drugom poluvremenu, prvim i nisam toliko zadovoljan, pre svega odbrambenim stvarima. Što se tiče ekipe, imali smo i dobrih i loših momenata, ta treća deonica je izgledala zaista dobro, napravili smo razliku. Početak četvrte je bio malo lošiji, kao da smo spustili malo gas i oni su to iskoristili, dali neke koševe iz tranzicije, otvorene trojke i prišli. Ipak, usspeli smo na kraju da iskontrolišemo rezultat i da dođemo do pobede," rekao je Ognjen Dobrić posle utakmice.

Nije reprezentativac Srbije počeo sezonu kako se očekivalo. Odbrana se kod njega nikada nije dovodila u pitanje, ali dugo je tražio šut, svoje mesto u napadačkoj rotaciji tima. Ipak, nijednog trenutka nije sumnjao u svoje sposobnosti. Uz podršku trener Ivanovića i saigrača je nastavio marljivo da radi i tražio željeni ritam, a posle nekoliko odličnih partija utisak je da ga je pronašao.

Sinoćnji nastup bio je kruna serije sve boljih u poslednjih nekoliko sedmica. Utisak je da je uspon krenuo od utakmice sa Megom sredinom decembra kada je u ubedljivom trijumfu učestvovao sa 16 poena, iako je još protiv Virtusa u novembru nagovestio bolje dane sa 20 poena. Nakon Mege je izašao na megdan Olimpijakosu i postigao 12 poena u velikoj pobedi, uz samo jedan promašaj. Pogodio je i važan šut u završnici susreta. U trijumfu nad Borac Mozzartom je brojao do 15, a onda u nesrećnom porazu od Barselone do 14, uz pet skokova i četiri asistencije za indeks 16.

U trijumfima nad ekipama Splita (sedam poena), Valensije u Evroligi (devet poena) i MZT Skoplja (osam poena), ostao je na jednocifrenom učinku, da bi protiv Reala ubeležio 11 poena, bez promašaja za dva (5/5). U ubedljivom slavlju nad Monakom brojao je do 10, ali ponovo bio svestran (pet asistencija i četiri skoka), te je sakupio 15 indeksnih poena.

Usledio je meč protiv Budućnosti, gde je u senci briljantne partije Kampaca (indeks 34) ostala Dobrićeva najbolja u sezoni: 18 poena i samo jedan promašaj (6/7 iz igre, 4/4 sa linije penala), za indeks korisnosti 23.

Protiv Žalgirisa, kao i većina ekipe, nije uspeo da pronađe željeni ritam (pet poena), ali je zato doterao nišanske sprave protiv Cedevite Olimpije, te u odličnom šuterskom raspoloženju dočekuje večiti derbi.

"Svaka utakmica nam je bitna. Derbi kao derbi, svi znaju koliko je to velika utakmica u Srbiji, pogotovu u Evroligi, mislim da donosi mnogo. Sve su oči u nju uprte. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo, pripremimo i da pred našom publikom damo sve od sebe. Da smanjimo žute minute, padove u igri, da probamo da odigramo jednu dobru utakmicu i nadam se da ćemo doći do pobede", zaključio je Dobrić.

Crveno-bele očekuje serija bitnih mečeva u oba takmičenja, pre svega u Evroligi, gde ih nakon derbija sa Partizanom očekuje duplo kolo i gostovanja Virtus Bolonji i Olimpiji Milano u Italiji. Ekipa Duška Ivanovića posle 20 rundi ima učinak 10-10 i zauzima 10. poziciju. Večiti rival je dva mesta ispod sa pobedom manje, a Zvezdu samo jedna pobeda deli od plej-of pozicija. Tek dve su ispred šestoplasirani Monako (sa kojim ima prednost u međusobnim okršajima) i petoplasirani Žalgiris.

Jasno je da naredni dueli nose veliku važnost, kao i da su u odsustvu Fakunda Kampaca na evrosceni (još 37 i kusur dana, prema zvaničnom sajtu kluba) treneru Ivanoviću potrebne sve raspoložive snage. Van stroja je samo Hasan Martin koji se polako posle povrede kolena vraća, a pored nosica igre bi košarkaši poput Dobrića mogli da odigraju bitne uloge u predstojećem periodu. Ognjen je namestio ruku u pravi čas.



tagovi

KK Crvena zvezdaOgnjen DobrićDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara