Stefan Peno (©Starsport)
Stefan Peno (©Starsport)

Jedna utakmica u sezoni i povratak u ACB ligu – Stefan Peno pod palicom Aleksa Mumbrua

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.11.21. | 15:04

Do kraja sezone u ekipi Bilbao Basketa

Nekada velika nada evropske i srpske košarke, danas čovek koji pokušava da se vrati na veliku scenu posle povreda koje su mu usporile karijeru. Nova stanica na tom putu biće Bilbao Basket u kome će Stefan Peno nastaviti životnu put. Baskijski Onda Vaska radio tvrdi da će transfer biti ozvaničen već u sredu i da će ugovor, nakon lekarskih pregleda, biti potpisan do kraja sezone.

Peno, nekada član svih mlađih, a potom i seniorske selekcije Srbije, u Bilbao stiže da popuni rupu nastalu posle povrede kolena Rafe Luza. Neće ni on dugo pauzirati, ali bi 24-godišnje plejmejker trebalo da pojača konkurenciju na bekovskim pozicijama.

Izabrane vesti

Stefan Peno je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu za litvanski Pirenaj u kome je igrao kao pozajmljeni igrač Albe. Postigao je šest poena i imao četiri asistencije. U Španiji ipak znaju koliko je bio talentovan kada je preko B selekcije dogurao do prvog tima Barselone. Potom se preselio u Albu, tamo su počeli problemi sa povredama, pa je prošlu sezonu proveo u nemačkom klubu Rasta Vehta.

Sada novi izazov za Pena. Bilbao Basket nije dobro počeo u ovoj sezoni, ali sa ranijim dolasicma Damijena Inglisa i Kajrija Tomasa, a sada i Stefana Pena, ekipa proslavljenog Aleksa Mumbrua se nada svetlijim danima.



tagovi

Stefan PenoAleks Mumbru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara