Nikola Jokić starter na Ol-staru?
Nikola Jokić starter na Ol-staru?

Jokić protiv Dejvisa i Gobera: Kvota 1,55 da Srbin iz Sombora ide u startnu petorku Zapada

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.21. | 12:03

Mesto na Ol-star utakmici svakako mu je već rezervisano

Vlade Divac je odavno ušao u košarkaške bukvare sa ove, ali i sa one strane Atlantika. Bio je prvi Srbin u NBA. Bio je prvi Srbin koji je izabran za igrača nedelje u NBA i to 26. marta 1993. godine, u vreme dok se birao najbolji u kompeltnoj ligi, a ne kao danas u konferenciji. Bio je 2001. godine prvi Srbin čije je prezime izvezeno na leđnoj strani "zvezdanog" dresa tokom centralne ceremonije Ol-star vikenda...

Divac ipak nije jedini Srbin koji je aktivno učestvovao na Ol-star meču. Posle njega je Peđa Stojaković u čak tri navrata biran za članstvo u “Svim zvezdama“ - 2002, 2003. i 2004. godine - da bi Nikola Jokić bljesnuo zvezdanim sjajem 2019. i 2020.

Izabrane vesti

Ali, nijedan od njih trojice nije biran u startnu petorku, što nimalo nije umanjilo njihove zasluge da se nađu u NBA sazvežđu. Niko i ne sumnja da će se Jokićevo ime naći i ove sezone u 24 izabrana, čime će se izjednačiti sa Stojakovićem.

A da li će po mnogima najbolji centar današnjice i jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu biti starter?

NBA će to saopštiti 18. februara kada budu poznati rezultati glasanja navijača, samih igrača, trenera i medija. Međutim, kako je sezona krenula Jokićev izbor ne bi smeo da bude pod znakom pitanja s obzirom da su ga mnogi stručnjaci već izvojili kao ozbiljnog kandidata i za MVP nagradu na kraju sezone.

Pride, ne treba zaboraviti da je on već biran u najbolju petorku NBA lige što će reći da se vodi i kao najbolji centar plate, doduše nezvanično.

Procene kažu, da bi startnu petorku zapada trebalo da čine Demijan Lilard (Portland), Luka Dončić (Dalas), Kavaj Lenard (LA Klipers) i Lebron Džejms (LA Lejkers). Kao rezerve stručnjaci vide Devina Bukera (Feniks), Donovana Mičel (Juta), Stefa Karija (Golden Stejt), Pola Džordža (LA Klipers), Rudija Gobera (Juta), Zajona VIlijamsona (Nju Orleans) i Entonija Dejvisa (LA Lejkers).

Jokiću su dakle direktni konkurenti Gober, Dejvis, pa i Zajon Vilijamson mada je to više medijski “hajp“ no realan odraz njegovih kvaliteta. Čast svakome, ali ako ćemo da gledamo po učinku u ovoj sezoni 25-godišnji centar iz Sombora bi morao da bude pik broj jedan.

Međutim, treba znati da prilikom izbora startera čak 50 odsto zavisi od glasova navijača. Još 25 odsto daju sami igrači, preostalih 25 su glasovi novinara.

Čini se da bi samo navijači mogli da spreče Jokića da ne uđe u prvu petorku, jer igrama je to zaslužio.

Pa ako verujete da će se to i desiti možete i da zaradite, jer u Mozzart kladionicama kvota na prognozu da će Jokić biti u startnoj petorci na ol-staru plaća se kvotom 1,55. Tip da neće biti u startnih pet vredan je kvote 2,29.

Sve "slobodne igre" u ponudi kladionice Mozzart potražite na adresi mozzartbet.com.


tagovi

Nikola JokićDenver Nagetsnba ol star

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara