Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Jovanović vs Milojević: Budućnost se provukla protiv Cibone u odličnom sudaru

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 18:55

Dobra utakmica u Zagrebu i trijumf Plavih

Vodili su borbe Vladimir Jovanović i Dejan Milojević na klupama FMP-a i Mege, a večeras smo mogli da gledamo novi obračun srpskih trenera koji sada vode Cibonu i Budućnost. Videlo se po igri obe ekipe da se treneri dobro poznaju, znaju „finte“ onog drugog, pa je u svemu tome ispala jako dobra utakmica u Zagrebu koju je dobila Budućnost u neizvesnoj završnici - 72:76.

U situaciji kada Srbija nema previše mladih, talentovanih trenera, bilo je lepo gledati ovaj obračun Jovanovića i Milojevića. Na kraju veoma važan trijumf Milojevićevog sastava u borbi za vrh tabele.

Izabrane vesti

U neizvesnoj završnici važnu trojku dao je Kobs, potom je Vili Rid dodao važne poene ispod koša, a Ivanović je stavio tačku. Posle toga Cibona nije imala odgovor, iako je Planinić igrao kao u najboljim danima. Plavi su ipak kvalitetniji sastav. Cibona je muški "prodala kožu".

I nastavak pobeda Milojevića sa ekipom Budućnosti, i u ABA ligi i u Evrokupu gde se plasirao u četvrtfinale.

Najefikasniji kod Budućnosti bili su Kobs i Nikolić sa po 13 poena, a Planinić je ubacio čak 26 za Cibonu.

Budućnost je od dolaka Dejana Milojevića dobila sve utakmice osim onaj protiv Virtusa, a večeras je ostvarila 15. pobedu u sezoni.

Ušao je gostujući sastav u utakmicu kao veliki favorit i potpuno je kontrolisao prvo poluvreme pa je na odmor Milojevićev tim otišao sa osam poena prednosti. Međutim, u nastavku je sve prosuo već u trećoj deonici, da bi u poslednjoj dopustio Ciboni da uz dobu energiju Marića, Drežnjaka i Planinića potpuno preokrene rezultat.

Ali, Budućnost je na kraju odradila posao.

ABA LIGA

Petak

Zadar - FMP 63:76

/Onuaku 12 - Nenadić 24/

Subota

Cibona - Budućnost 72:76

/Planinić 26 - Kobs 13/

19.00: Igokea - Cedevita

Nedelja

19.30: Crvena zvezda - Partizan

Ponedeljak

16.00: Mornar - Split

18.00: Krka - Borac



tagovi

Dejan MilojevićVladimir Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara