Demarkus Kazins (©AFP)
Demarkus Kazins (©AFP)

Kazinsu se ne sviđa priča o Jokiću kao MVP: Ništa nije osvojio, nema ni finale, da li je iznad Šeka, Dankana i Vilta?

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 10:37

Nekadašnji saigrač srpskog asa smatra da neko drugi treba da ponese nagradu za najkorisnijeg igrača NBA

Narativ da Nikola Jokić (ne) treba da bude najkorisniji igrač NBA lige treću godinu zaredom menja se bukvalno kako vetar duva.

Od priča da niko nije ni do kolena srpskom asu ubrzo su se pretvorile u forsiranje Jokićeve konkurencije, pa čak i delimično nipodaštavanje onoga što je srpski as napravio tokom sezone u kojoj je Denver, bez obzira na ozbiljan pad forme u poslednjih mesec dana, sigurno prvi tim Zapadne konferencije.

Izabrane vesti

Džej Džej Redik je jedno vreme bio jedan od retkih koji su branili “slučaj“ Nikole Jokića, pa je sada i on okrenuo ploču i stao u “tim“ Janisa Adetokunba, baš kao i nekadašnji košarkaš Kendrik Perkins, trener Filadelfije Dok Rivers je posle ubedljivog trijumfa nad Bostonom i 52 poena Džoela Embida poručio da je “MVP trka gotova“, Šakil O'Nil takođe navija za prvu zvezdu File, dok analitičari sa one strane Atlantika sada više nemaju dilemu oko toga ko će biti MVP, odnosno da je to sigurno Kamerunac iz Seventisiksersa.

Ni Demarkusu Kazinsu se ne sviđa mogućnost da Nikola Jokić po treći put zaredom bude MVP. Nekadašnji Jokićev saigrač veruje da bi sad tri vezane MVP nagrade naš centar bio legitimni kandidat za najboljeg svih vremena, što po njegovom mišljenju nije još zaslužio.

“Nije mi u redu da Jokić bude triput zaredom MVP jer bi onda bio u miksu za najboljeg igrača koji je ikada dotakao košarkašku loptu. Možemo svi da se saglasimo da on to nije“, rekao je Kazins gostujući u podkastu kod Kevina Garneta.

On se u nastavku, ipak, ogradio...

“Ne kažem da ne može da bude, niti da ne zaslužuje da se nađe u tim razgovorima u budućnosti. Ali u ovom trenutku smatram da to nije u redu. Ništa nije osvojio, nije igrao čak ni finale. I dalje ima još mnogo toga za šta treba da igra“.

Svojevremeno jedan od centara sa najvećim potencijalom, sada godinama igrač bez stalnog angažmana, tvrdi da bi tri MVP priznanja Jokića gurnula ispred asova koji su istorijski obeležili NBA ligu.

“Kada već pričamo o spekulacijama ko je najbolji svih vremena, Jokić bi sa tri MVP nagrade bio iznad Šakila O'Nila, Hakima Olajdžuvona, Tima Dankana i Vilta Čembrlejna. A to je jako teška tema za diskusiju. Jokić čak nije ni najbolji centar koji je igrao NBA ligu, a ne najbolji svih vremena. Jednostavno, ne mogu to da izgovorim, ni da formulišem tako ako bi i uzeo treću MVP nagradu“.

Jokić je završio ligaški deo sezone sa 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija, a Nagetsi su po prvi put u klupskoj istoriji na vrhu Zapada sa skorom 53-29.


tagovi

Demarkus KazinsNikola JokićNBA ligaMVP NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara