Nemanja Bjelica (©AFP)
Nemanja Bjelica (©AFP)

Kingsi čekaju ponudu za Bjelicu, zahtevi nisu previsoki

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 19:13

Poznato je šta bi zadovoljilo upravu Sakramenta da bi se odrekla srpskog reprezentativca

Predstojeći “Trade Deadline Day“ mogao bi da dovede do odlaska Nikole Vučevića iz Orlanda posle bezmalo deset godina i prema svim dosadašnjim prognozama i najavama crnogorski centar mogao bi da bude centralna figura poslednjeg dana prelaznog roka u NBA. Do tog 25. marta klub će najverovatnije da promeni Nemanja Bjelica.

00.30: (1,35) Boston (14,0) Sakramento (3,70)

Izabrane vesti

Nije to nikakva tajna i o mogućem odlasku srpskog reprezentativca iz Sakramenta piše se i priča sedmicama unazad, samo se još ništa konkretno nije dogodilo na tom planu. Dok uprava Kingsa čeka pozive klubova, poznato je šta bi to zadovoljilo apetite kako bi Bjelica dobio zeleno svetlo da ode. Kako stvari trenutno stoje zahtevi nisu previsoki, a prema pisanju američkih medija Bjelica bi mogao da ode za bar jednog pika druge runde NBA drafta.

To definitivno ne bi trebalo da bude problem, pa ostaje samo pitanje gde bi Bjelica mogao da zaigra. Najsvežije informacije s one strane Atlantika govore o interesovanju Filadelfije i Golden Stejta, mada se stidljivo pominju još Milvoki i Boston.

------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

------------------

Podsetimo, Filadelfija je bila nadomak potpisa s Bjelicom posle njegovog odlaska iz Minesote leta 2018. godine, ali kako nije dobio garancije dužeg ostanka u Pensilvaniji nije realizovan dogovoren transfer. Prvobitno je imao želju da se vrati u Evropu, ali je onda u poslednji momenat uskočio Sakramento pod rukovodstvom tadašnjeg generalnog menadžera Vlada Divca i njegovog najbližeg saradnika Peđe Stojakovića. Bjelica je tada dobio trogodišnji ugovor vredan ukupno 20.500.000 dolara i sada je u poslednjoj sezoni. Za ovu mu je garantovano 7.150.000 dolara i deo tog novca mogao bi da finansira drugi klub do leta. A, šta će posle toga biti – videćemo.

Bjelica je dosad odigrao 23 utakmice uz prosečnih 7,7 poena na 46,1 odsto iz igre i 29,6 odsto za tri poena. Na to dopisuje još 4,1 skok i 2,1 asistenciju što je približno prosečnom učinku kroz celu NBA karijeru. Ove sezone igra oko 17,6 minuta po meču, što je za celih deset minuta manje od prošlogodišnjeg prostora koji je imao.

Ovogodišnja NBA transfer pijaca zatvara se 25. marta u 20 časova po srednjoevropskom vremenu.



tagovi

Nemanja BjelicaSakramento KingsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara