Šejn Larkin (©Shutterstock)
Šejn Larkin (©Shutterstock)

Larkin kišom trojki u Tel Avivu zasenio Žižićev rekord sezone, Efes maksimalan u duplom kolu

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.12.21. | 21:55

Evropski šampion posle Baskonije srušio i Makabi – 92:78

Ubacio je Efes u veću brzinu, ali je i dalje daleko od prošlosezonskih igara, kada su samo izabrani bili u stanju da sa osvajačem Evrolige budu egal završnici. Podiže Efes nivo obrtaja kako sezona odmiče, a sa dve pobede u duplom kolu Evrolige popeo se do pozicije koja ga vodi u Top 8. Baskoniji je Vasilije Micić došao glave i poneo je titulu MVP-ja, dok je Makabijev san o trijumfu ugasio Šejn Larkin – 92:78

Efes je čekao Šejna Larkina da proradi kao ozeblo sunce. I dočekao je kišu trojki i ulazak u ubilački mod. Otkačila se ruka Larkinu „Minora Mivtačim“ areni, zasuo je koš Makabija i trasirao put braniocu trona do osme evropske pobede. Najbolje trojkaško veče Amerikanca, ali i rekord sezone u Tel Avivu. Dalekometnom paljbom pokosio je Makabi i bio inicijator preokreta i uvećavanja plusa.

Izabrane vesti

Kada se meč lomio, Larkin je bio nepogrešiv. Vezao je tri trojke u trećoj četvrtini, dao je krila Efesu i poništio izvanredno veče Anta Žižića. Briljirao je Amerikanac protiv Fenerbahčea, uspeo je protiv Makabija da nadmaši brojke iz 12. kola Evrolige i odigra meč sezone. Spakovao je „ponosu Izraela“ šest trojki - promašio samo jednu – i meč je završio sa 26 poena, ali i šest skokova i šest asistencija. Do meča u Tel Avivu ove sezone na najvećoj pozornici nikome nije ubacio više od četiri trojke.

Pao je Ante Žižić u drugi plan, ukrao mu je šou Šejn Larkin. Hrvatski centar je poput američkog plejmejkera odigrao najbolji meč ove sezone, a malo je nedostajalo Žižiću da postavi i rekord karijere. Ukočio je na 23 poena – 9/11 za dva i 5/6 sa linije slobodnih bacanja – i imao za nijansu lošiji poenterski učinak nego protiv Barselone prošle sezone, kada je ubacio 24 poena, što mu je rekord karijere u Evroligi.

Vodio je rat Žižić ispod koša sa Tiborom Plajsom, dobio je malu bitku, ali šuteri Makabija nisu isporučili koliko i Larkin, Kruno Simon i Elajdža Brajant. Nisu bekovi Makabija imali lek za rafal turskog tima van linije 6,75. Pucao je Efes trojke 40 odsto, ubacio ih je čak 13, dok je "ponos Izraela" spakovao samo šest. Zakazao je Skoti Vilbekin, nije ispratio Larkina. Stigao je do dvocifrenog učinka - 10 poena - ali je imao izuzetno niske procente šuta.

Počeo je tim Janisa Sferopulosa da gubi konce sredinomdrugog kvartala, iskoristio je Efes pad u igri, i da nije bilo izuzetno raspoloženog Žižića, aktuelni šampion bi znatno ranije rešio meč u svoju korist. Čekao je Ergin Ataman da još neko sem Tibora Plajsa uđe u seriju, "eksplodirao" je Šejn Larkin, a zatim su i Kruno Simon i Adrijen Moerman počeli da isporučuju. Nemački centar meč je završio sa 15 poena, dok su Simon, Brajant i Moerman postigli po 10.

EVROLIGA - 16. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Baskonija 75:53

/De Kolo 17 - Enoh 14/

Panatinaikos - Barselona 82:85

/Nedović 18 - Mirotić 20/

Makabi - Anadolu Efes 78:92

/Žižić 23 - Larkin 26/

Milano - Real Madrid u toku

Petak

17.00: Uniks - Žalgiris

19.00: Alba - CSKA

19.00: Monako - Zenit

20.00: Olimpijakos - Asvel

20.45: Crvena zvezda - Bajern



tagovi

Anadolu EfesKK Makabi Tel AvivEvroligaVasilije MicićFilip PetruševTibor PlajsŠejn LarkinSkoti Vilbekin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara