Broni Džejms (©AFP)
Broni Džejms (©AFP)

Lebronu se ispunjava životni san? Broni Džejms bi na NBA draft

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 17:36

On će konačnu odluku ipak doneti pošto bude odradio treninge sa NBA klubovima

Najstariji sin Lebrona Džejmsa, Broni odlučio je da se otvori mogućnost prijave za ovogodišnji NBA draft, objavio je na svom Instagram nalogu.

Broni Džejms je posle dosta razmišljanja odlučio da posle samo jedne godine provedene na univerzitetu USC otvori vrata najveće košarkaške lutrije, s tim da će ostaviti mogućnost nastavka svoje koledž karijere. Ono što je sigurno jeste da će Broni sigurno otići sa univerziteta USC, ma šta na kraju odlučio.

Izabrane vesti

“Prošla je godina sa usponima i padovima, ali sam sazreo kao čovek, student i sportista. Odlučio sam da se prijavim za NBA draft, s tim da ću ostaviti mogućnost povratka na koledž, kao i da ulazim u NCAA transfer portal“, napisao je Broni i zahvalio svojem dosadašnjem univerzitetu na izuzetnoj prvoj godini.

Kako je objavio poznati NBA insajder Šams Čaranija, Broni Džejms će raditi sa NBA timovima, a da će konačnu odluku o ostanku u miksu za draft ili eventualnom povlačenju doneti na osnovu rezultata koje bude dobio sa treninga.

Džejms je na USC stigao kao jedan od najvećih talenata, međutim izlazi iz tog košarkaškog programa sa nejasnom košarkaškom budućnošću. Podsetimo, početak njegove prve studentske godine odložen je pošto je tokom priprema doživeo srčani zastoj, da bi kasnijom analizom bilo utvrđeno da ima srčanu manu. Debitovao je za svoj koledž u decembru i prosečno beležio 4,8 poena uz 19,3 minuta za svoj tim tokom pfve sezone. Trojansi su imali skor 15-18, zbog čega je trener Endi Enfild napustio ekipu u kojoj je još jedan veliki talenat, Ajzea Kolije.

Sada Broni Džejms na velikoj raskrsnici. Jasno je da bi odlazak u NBA ligu bio najveći korak u karijeri, a to je nešto što njegov otac čeka godinama, kako bi sa svojim sinom mogao da odigra jednu sezonu u istom timu i zatim se penzionisao.

Broni posle svoje prve koledž sezone nije izgledao da je spreman za NBA košarku, međutim već kruže spekulacije da su neki timovi spremni da rizikuju sa njim. To bi takođe moglo da privuče Lebrona da promeni sredinu. On ima opciju izlaska iz ugovora za narednu sezonu, što bi lako moglo da dovede do spajanja porodice Džejms, u slučaju da Broni bude izabran.

Jedna od opcija je da Džejms junior izađe ove godine na draft, bude izabran i zatim se preseli u Razvojnu ligu. Činjenica da ulazi u NCAA transfer portal znači da će da promeni koledž ako na kraju ipak odluči da se zadrži u univerzitetskoj košarci.

Svakako, biće zanimljivo videti da li će Broni Džejms izaći ove godine na draft i ko bi ga uzeo. Potencijalno bi mogao da bude u konkurenciji sa Nikolom Topićem i Zakarijem Risašeom za visok plasman.


tagovi

Broni DžejmsLebron DžejmsNBA ligaNCAA

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara