Andrej Magdevski (MN press)
Andrej Magdevski (MN press)

Magdevski: Bio sam deo najgoreg Partizana u istoriji, ali sada su crno-beli pravi drim-tim

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.10.22. | 08:54

Prvotimac MZT Skoplja pun reči hvale za crno-bele

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

ABA liga se vraća u Skoplje, a MZT u prvom domaćem meču čeka spektakl – duel sa evroligašem Partizanom Mozzart Bet. Iz aktuelnog tima šampiona Makedonije, plejmejker Andrej Magdevski najbolje zna kako je biti deo crno-belih, jer je nosio dres srpskog velikana kao junior, a potom i kao profesionalac, u sezoni 2015/16.

Izabrane vesti

"Velika je razlika između vremena kada sam ja kao senior bio član crno-belih i sada. Kad sam bio tamo, možda je to bio najgori Partizan u istoriji. Došlo je do čestih promena trenera, bili smo u lošoj finansijskoj situaciji, igrači nisu bili na najvišem nivou, ali sada je ekipa možda i najbolja u istoriji. Ova ekipa koju imaju, sa sadašnjim budžetom i po imenima je najbolja na papiru, trenira je najbolji evropski trener – Željko Obradović. Dobro su počeli u ABA ligi, Ciboni su ubacili preko 100 poena, što dovoljno govori o njihovim kolektivnim i individualnim kvalitetima", kaže Magdevski za Mozzart Sport.

Makedonski plejmejker dodaje da MZT nema šta da izgubi u tom duelu.

"Iskreno, nadam se da ćemo dobiti podršku naših navijača u pokušaju da budemo što bolji sa Partizanom. Želim da imam dobru košarkašku atmosferu. Mi kao MZT Skoplje nemamo šta da izgubimo protiv ekipa kao što je Partizan, već samo da dobijemo. Imamo obaveze na domaćoj sceni pred vikend, pa ćemo posle toga punu pažnju i energiju da usmerimo na Partizan."

A onda se okrenuo ka svojoj ekipi.

"Mnogo je igrača ostalo od prošle godine, baza je ista i radićemo sa istim stručnim štabom. Dobro se poznajemo, vratio sam se u poznato okruženje, za mene ovo nije ništa novo. Samo su stranci novi, polako se prilagođavamo i mislim da ćemo kako sezona bude odmicala igrati sve bolje. Ciljevi su jasni, hoćemo domaće titule."

Raspored u ABA ligi nije povoljan za Skopljance. Posle mečeva sa Crvenom zvezdom i Partizanom Mozzart Bet, slede dueli sa dve ekipe koje su kandidati za visok plasman – Budućnošću i Cedevitom Olimpijom. Obe na gostujućem terenu.

"Na našu nesreću, imamo težak raspored. Ali idemo na sve utakmice da ostvarimo dobar rezultat, uz dobru igru i kvalitetnu košarku. ABA sezona se igra do aprila, a ne završava se u oktobru. Bez obzira na epilog uvodnih mečeva, nadam se da ćemo sa ekipama koje su u našem rangu izvući pobede koje bi nam na kraju mogle biti mnogo važne. Naš cilj je opstanak u regionu, ali zašto ne bismo napali nešto više ako se pruži prilika? Gledaćemo iz meča u meč, nećemo davati prognoze, a videćemo u gde će nas to odvesti."

Magdevski je loše počeo u ABA ligi. Protiv Crvene zvezde nije poentirao (0-6 iz igre, 0-3 za dva, 0-3 za tri), ali ne dozvoljava da ga ta činjenica demotiviše.

"Istina, protiv Zvezde nisam imao dobar šuterski dan. Ali nadam se da će ubuduće šut ući kada je najpotrebnije, a to je za pobedu", zaključio je nekadašnji igrač Partizana Mozzart Bet.

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Andrej Magdevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara