Vanja Marinković (MN press)
Vanja Marinković (MN press)

Marinković upozorava pred duel sa Italijom: Fontekio preti glavom i telom

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.09.22. | 10:00

Srpski reprezentativac koji je odlično počeo Evrobasket, posle poštede od nekoliko dana, spreman je osminu finala

Dečački se Vanja Marinković nasmejao, a vojnički poslušao, kada mu je Svetislav Pešić u duelu sa Poljskom prišao i rekao da krene da se zagreva. Startni bek koji je bio danima u krevetu zbog trovanja, krenuo je da se isteže, ali verovatno i dalje nije verovao da će ga selektor zaista uvesti u igru tek što se priključio ekipi posle predugog ležanja u krevetu. Ali, poslednjih šest minuta je bilo njegovih. Izvoli i razigraj se.

Izabrane vesti

"Isekao me", nasmejao se u razgovopru za Sportski žurnal i dan kasnije, samo u Berlinu, 25-godišnji šuter, koji spada u najprijatnija iznenađenja Evrobasketa, "Stvarno nisam očekivao da ću igrati. Ali, dobro je bilo."

Profilisao se kao prvi defanzivac na spoljnim pozicijama i postao igrač o kojem će Pešić, kada nije mogao da računa na njega, pričati u hvalospevima i koliko nedostaje timu

"Sada sam dobro, hvala na pitanju. Ljudi to ne znaju, ali imao sam isti problem u Vitoriji pre nekoliko meseci. Ne znam ni sam kako sam se otrovao, povraćao. I sada me opet pogodilo."

Dok priča, curi mu znoj niz lice. Sada je ta faza kada nije lako trenirati, ali je barem lepo. Na pitanje da li se oseća slabije, žilavi Čuburac kaže:

"Pa, bio sam u sobi tri dana."

Ipak, polako se vraća u ritam. Biće neophodan Srbiji u duelu sa Italijom, zbog čvrstine duela i jurnjave koja će biti paklena.

"Znači mi svaki trenutak kad sam sa timom. Trenirali smo u dve grupe, a ja sam ostao i sa ovom malo duže. Želeo sam da me probije još više. Imamo i trening u subotu koji će takođe pomoći."

Pogodi najduži tiket i osvoji teren

Trenutni lider ima 16 parova. Da li možeš bolje?

A onda, u nedelju, stiže Italija. Ekipa sačinjena od 11 "istih igrača" i jednog koji je postao ozbiljan faktor u evropskoj košarci, a od jeseni će ga upoznati i američki ljubitelji NBA.

"Dobro poznajem Simonea Fontekija. Glavni je igrač. Diže se iz svake pozicije...", dodaje Vanja o doskorašnjem saigraču u Baskoniji koji je letos potpisao dvogodišnji ugovor sa Jutom.

S obzirom na igrački rast Italijana poslednje sezone, nije slučajno što je baš on imao prekookeanski poziv. Ali, otkud da Fontekio postane takav majstor "odjednom"?

"Znate šta, u Albi je postao ovakav. Nije ga bilo nigde pre toga, a onda je samo krenulo. I sada ide, ide, ide... Ne staje! Kad imaš samopouzdanje, postaješ samo bolji. Sve ide iz glave."

Kod Fontekija, istini za volju, mnogo toga ide i iz tela. Izgleda sve snažnije i snažnije.

"Da, kod njega je to stvarno izraženo. Otac mu je bivši atletičar, jak je..."

Ali, nije samo novi član Jute razlog što Marinković upozorava pred sutrašnju osminu finala sa Azurima.

"Dobra je to ekipa. Ista koja nas je u Beogradu izbacila sa puta ka Olimpijskim igara. Ostali su nam i za to dužni. Moramo da uđemo u duel sa njima mnogo jače nego što smo to uradili na turniru u Hamburgu. Ako tako bude, objektivno ne bi trebalo da imamo probleme. Ali, osmina finala je, a Italija nije neka bezvezna ekipa. Nije za bacanje."

Srpski reprezentativac ističe da je naša selekcija igrala jako svaki meč u grupi u Pragu, ali i dodaje:

"Nije nama bila toliko paklena grupa. Pogledaš sa kim su Italijani igrali, tu su Grčka, Hrvatska, Ukrajina koja je imala 3-0... Ali, činjenica je i da smo mi bili odlični."

OSMINA FINALA EVROBASKETA

Subota

12.00: (3,90) Turska (16,0) Francuska (1,30)

14.15: (1,90) Slovenija (hendikep -16,5) Belgija (1,90)

18.00: (1,17) Nemačka (20,0) Crna Gora (5,50)

20.45: (2,65) Španija (14,95) Litvanija (1,65)

Nedelja

12.00: (1,70) Ukrajina (14,5) Poljska (2,30)

14.45: (2,70) Finska (14,5) Hrvatska (1,55)

18.00: (1,25) Srbija (17,0) Italija (4,40)

20.45: (1,15) Grčka (20,0) Češka (6,00)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

EvrobasketEvrobasket 2022Vanja MarinkovićSimone Fontekio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara