Marko Gudurić i Svetislav Pešić (Starsport)
Marko Gudurić i Svetislav Pešić (Starsport)

Marko Gudurić pred put na Evrobasket: Ne bežimo od velikih očekivanja nacije

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 13:49

„Verujemo selektoru, svi smo spremni da se žrtvujemo jedni za druge, tako je od prvog dana“

Još samo dva dana su ostala do početka Evrobasketa na kome naša nacija očekuje od Pešićevih Orlova da uzlete do kontinentalnog vrha. Svestan je toga i Marko Gudurić...

Izabrane vesti

"Očekivanja reprezentacije su najviša, uvek. Mi ne bežimo od toga. Moram da kažem, kao u svakom svom obraćanju, da poželim zdravlje ekipi i nadamo se najboljem", rekao je Gudurić.

Srbija će u grupnoj fazi u Prago igrati sa Holandijom, Češkom, Finskom, Izraelom i Poljskom…

"Iskren da budem, to će trener detaljnije da ispriča. Kao što je selektor rekao, treba da iskoristimo prvu fazu da unapredimo nas i našu igru, da sačuvamo zdravlje. Znam rivale, igrače i ekipe, nezgodni su rivali."

Srbiju listom vide kao glavnog favorita u grupi.

"Svi verujemo i mislimo da jesmo. Neka bude da jesmo, ali to je manje važno. Treba to tamo da pokažemo da jesmo."

Gudurić je istako sjajnu atmosfera u timu.

"Nije da to samo kažem, stvarno je tako. Verujemo selektoru, svi smo spremni da se žrtvujemo jedni za druge, tako je od prvog dana. Znamo ko su lideri ekipe, svi znamo šta mu je posao i to mnogo znači."

Srpski reprezentativac je posle finala turskog šampionata bio bez mečeva sve do duela sa Grčkom i Turskom. Oba je odigrao dobro i stabilno.

"Znači to mnogo, jer sam odradio samo tri treninga sa ekipom pred Grčku. To mi je bila prva utakmica još od juna u dresu Fenerbahčea. Vraća se neki osećaj, svaki trening mi znači, treba ići korak po korak, dizati formu."

Pokazao je da mu odgovara uloga igrača koji će da ulazi sa klupe i drži ritam utakmice u svojim rukama.

"Tu sam ulogu imao u Feneru, sada ne znam kako će biti na prvenstvu. To je moj kvalitet kroz karijeru, da radim šta god je potrebno za ekipu, da li da šutiram, kreiram, igram odbranu... To većina igrača ima u ekipi i zato smo dobri. U nekim situacijama volim više da uđem sa klupe, nema ljutnje ako ne počnem."

Poslednjih dana Novak Đoković je proveo mnogo vremena sa srpskim košarkašima...

"Zadržali smo ga sat i po – dva u hotelu. Bilo je mnogo pitanja, svi smo bili kao mala deca pored njega. Razna su pitanja bila, za tenis, košarku, oporavak, kako se on priprema za mečeve... Siguran sam da je svima puno značilo to što je on bio sa nama i podelio neke njegove tajne uspeha."

Mnoge zanima kakav je osećaj igrati sa dvostrukim najkorisnijim igračem NBA - Nikolom Jokićem.

"Svi znaju da je Nikola lider, svima je to jasno. Pored njega, tu je Vasa. Što je pričao selektor, svi znamo koliko Kalina znači. Sa Jokom je prelagano igrati. Takav talenat, takav osećaj za igru, sve nas čini boljim. Uživam kad god sam u timu sa njim“, dodao je Gudurić.



tagovi

KSSMarko GudurićNovak Đokovićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022Evrobasket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara