Pol Džordž (©AFP)
Pol Džordž (©AFP)

Maveriksi bez Dončića kao Voriorsi bez Karija, Džordž i Džekson srušili Dalas (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.11.21. | 00:11

Klipersi slavili u Los Anđelesu sa 97:91. Slovenac nije igrao zbog povrede zgloba. Marjanović šest poena u poraženom timu za samo tri i po minuta

Ne može Dalas bez Luke Dončića. Pružili su Maveriksi dostojan otpor favorizovanim Klipersima iako bez pomoći Slovenca, koj ima povredu zgloba. Na kraju, slavio je tim iz Los Anđelesa sa 97:91. Doduše, i domaćin dugo već igra bez najboljeg košarkaša Kavaja Lenarda, ali Pol Džordž i Redži Džekson nisu dozvolili iznenađenje u Stejpls centru.

Goste iz Teksasa u igri je držao Letonac Kristaps Porzingis, ali jedna lasta ne čini proleće. Dalas je vodio većim delom prvog poluvremena, ali tandem Džordž – Džekson se raspucao na startu treće deonice meča. Poveli su Klipersi sa 51:41 i tu prednost uspevali da sačuvaju do kraja. Na kriima Porzingisa i u finišu meča raspoloženog Bransona, gosti su se približili na tri poena, ali nije bilo vremena da se napravi preokret. Tim iz Los Anđelesa je prekinuo mini seriju od dva poraza, dok su Maveriksi u seriju od tri neuspeha, ali su i dalje u vrhu Zapadne konferencije.

Izabrane vesti

02.30: (1,30) Golden Stejt (15,0) Toronto (4,00)

Srpski centar Boban Marjanović igrao je samo tri minuta i 27 sekundi, a za to vreme je ubacio šest poena (2/3 iz igre), a slobodna bacanja je šutirao bez promašaja (2/2).

Pol Džordž je bio najefikansiji igrač meča. Za 37 minuta je ubacio 29 poena, uz šut iz igre blizu 50 odsto (12/25). Imao je tri dobra precizna pokušaja za tri poena iz osam pokušaja. Sakupio je i šest asistencija i četiri skoka. Redži Džekson je postigao 23 poena. U finišu mu ruka nije zadrhtala s linije slobodnih bacanja, kada su gosti pokušavali da stignu prednost domaćina. Odličnu partiju je pružio i Hrvat Ivica Zubac sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 10 skokova.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Letonac Porzingis je postogao 25 poena, uz osam skokova i četiri asustencije. Iz ige je šutirao 10/18, a zanimljivo nije pogodio nijednu trojku iz četiri pokušaja. Jedini koji ga je pratio bio je Džejlen Branson sa 20. Ostali su imali jednocifreni košgeterski učinak, premalo da se sruši jedan od favorita za visok plasman u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

NBA – REZULTATI

Nedelja

Los Anđeles Klipers – Dalas 97:91

/Džordž 29 – Porzingis 25/

Ponedeljak

Detroit – Los Anđeles Lejkers u toku

02.00: (1,50) Čikago (13,0) Njujork (2,95)

02.00: (1,35) Finiks (14,0) Denver (3,70)

02.30: (1,30) Golden Stejt (15,0) Toronto (4,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NBA ligaDalas MaveriksLos Anđeles KlipersPol DžordžLuka DončićKristaps Porzingis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara