Foto: AFP
Foto: AFP

Meloun hvali Jokića: Luksuz je kada imate u timu MVP kandidata

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.03.21. | 17:17

“On je za mene idealan igrač oko koga treba graditi franšizu”

Imao je Nikola Jokić još jedno odlično veče u trijumfu Denvera od 118:112 nad Čikagom. Ubacio je 39 poena i imao 14 skokova. Nedostajala mu je jedna asistencija do tripl-dabla. Umalo da stigne do 50. tripl-dabla u karijeri.

Sa 17 poena u poslednjoj deonici pomogao je Nagetsima da dođu do novog trijumfa.

Izabrane vesti

Trener Denvera, Majkl Meloun, bio je ponosan na ovakvo izdanje srpskog centra. I ponovo ga je stavio u "koš" kandidata za titulu najboljeg igrača lige.

"To je luksuz kada imate u timu MVP kandidata", rekao je Meloun.

Osvrnuo se Meloun i na razgovore u javnosti vezano za pitanje oko kog igrača biste najviše voleli da gradite franšizu. Iznenadilo je Melouna što u tim razgovorima nije bilo Jokića.

"Video sam te razgovore oko toga sa kojim igračem biste započeli izgradnju franšize. Nisam video da neko pominje Nikolino ime, što mi je potpuno nejasno. Nikola Jokić je momak oko koga bih ja gradio franšizu, kao što i radimo mi u Denveru i imamo mnogo uspeha", rekao je Meloun.

Mnogi su spremni da uporede Jokića sa Timom Dankanom, jer je on bio čovek sa kojim su San Antonio Sparsi postavili devizu "mi" umesto "ja".

"Možemo da budemo dobri, još nismo osvojili titulu, ali to je naš cilj. Nikola je srećan što je deo naše grupe, pomaže nam da pobeđujemo i ne želi da bude pod reflektorima“, rekao je Meloun.

O Jokiću je govorio i njegov saigrač Džamal Mari.

"Kako je odigrao na kraju pokazuje njegovu veličinu. Ima odgovornost da u poslednjoj deonici zapakuje utakmicu. Jednostavno je. Igramo u sistemu i on uvek pogađa. Nema potrebe da menjamo", rekao je Mari.



tagovi

Nikola JokićMajkl MelounDenverDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara