Milenko Tepić (©Star Sport)
Milenko Tepić (©Star Sport)

Milenko Tepić otišao u penziju, pa postao Megin tim-menadžer

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.07.21. | 17:31

Srpski košarkaš na novom zadatku

Milenko Tepić je danas stavio tačku na 19 godina dugu karijeru!

Čovek koji je tokom bogate karijere osvojio Evroligu, zlata u mlađim kategorijama i evropsko srebro s prvim timom Srbije rešio je da okači patike o klin i započne novo poglavlje u životu. Naime, on je u danu objave odlaska u igračku penziju postao novi tim-menadžer košarkaškog kluba Mega.

Izabrane vesti

Nedelja, 03.00: (1,60) Finiks (13,0) Milvoki (2,60)

Tepić je poslednju godinu karijere odigrao upravo u Megi sa kojom je igrao finale Kupa Radivoja Koraća i Superlige Srbije, a iskustvom doprineo da se mladi tim pod komandom Vlada Jovanovića dobro pokaže u najjačoj regionalnoj konkurenciji.

“Milenko je ove sezone ne samo igrački, već i svojim savetima i iskustvom puno doprineo odličnim rezultatima i individualnom napretku igrača i veoma nam je drago što će nastaviti da bude deo kluba. Čestitamo mu na sjajnoj igračkoj karijeri, sigurni smo da će se kao neko ko je već upoznat sa sistemom Mege brzo uklopiti u novu ulogu i biti ništa manje uspešan, izjavio je Ćakić.

Tepić je posle odluke da završi igračku karijeru izjavio da nije morao mnogo da razmišlja o predlogu da ostane u Megi na novoj poziciji.

“Samu odluku da završim igračku karijeru nisam doneo lako, ali sa druge strane, kada mi je uprava Mege ponudila ostanem u klubu na poziciji Tim menadžera, brzo smo stigli do dogovora. U Megi sam godinu dana, ali za to vreme sam samo potvrdio mišljenje koje sam imao i ranije, da se radi o izuzetno organizovanom klubu u kome postoji sistem i gde su svi zaista 24 sata posvećeni igračima i njihovom napretku. Verujem da mi neće biti puno potrebno da se naviknem na novu ulogu pošto sam već upoznat sa sistemom funkcionisanja kluba, uslovima, kao i da sam sa većinom igrača već imao priliku da igram i treniram. Željno iščekujem početak novog poglavlja za mene, poručio je Tepić.

Milenko Tepić je košarkom počeo da se bavi davne 1996. godine u školi košarke Sports Vorld, a profesionalnu karijeru započeo je 2002. godine u Vojvodini. Partizan ga je doveo 2006. i potpisao s njim ugovor na četiri godine. U redovima Parnog valjka je za tri sezone osvojio osam od devet mogućih trofeja u domaćim okvirima, a samo mu je “izmakao“ jedan trofej Kupa Radivoja Koraća. Leta 2009. sledi potpis karijere kada odlazi kod Željka Obradovića u Panatinaikos. Tamo je postao klupski šampion Evrope 2011, a uz to i osvajač dva prvenstva Grčke. Kasnije je igaro još za Kahasol, Lijetuvos Ritas, Paok dva puta, Orlandinu, Brindizi, Vareze i Iraklis pre transfera u Megu. Od 2013. do 2015. bio je ponovo član Partizana i to pet dana pošto se razišao s Ritasom. Tada je parafirao ugovor na godinu i po dana. Odradio je ostatak sezone 2013/14 gde su crno-beli doživeli onaj šokantan poraz od Cedevite u polufinalu Jadranske lige usred Beograda košem Nolana Smita, ali je kasnije osvojio prvenstvo Srbije.

Bio je šampion Evrope sa kadetskom, juniorskom i mladom reprezentacijom Srbije, bronzu je uzeo sa univerzitetskom reprezentacijom, da bi 2009. pod komandom Dude Ivkovića doneo našoj zemlji kao samostalnoj državi prvu košarkašku medalju – srebrnu u Poljskoj. Poslednje utakmice u reprezentativnom dresu upisao je u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. kod Aleksandra Đorđevića.


tagovi

Milenko TepićKK Mega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara