Džejlin Smit (AFP)
Džejlin Smit (AFP)

Najkorisniji igrač Bundelige pojačao Albu

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.08.21. | 14:16

Džejlin Smit potpisao ugovor sa učesnikom Evrolige

Alba je našla veliko pojačanje u "komšiluku". Šampion Nemačke i učesnik Evrolige objavio je da je potpisao ugovor sa najkorisnijim igračem Bundeslige u prošloj sezoni, Džejlinom Smitom koji u Berlin stiže posle dve godine staža u Ludvigzburgu.

Izabrane vesti

"Alba je za mene jako dobro mesto. Čuo sam samo dobre stvari o porodičnoj atmosferi u timu. Stil igre mi izuzetno odgovara. Radujem se što ću se pridružiti Albii u Evroligi protiv najboljih timova u Evropi", rekao je za klupski sajt Amerikanac koji je prošlu sezonu završio sa prosekom od 15,2 poena, 5,3 asistencije, 5,1 skokova i 1,7 ukradenih lopti u Bundesligi.

Za Smita je jedno vreme interesovanje pokazivao Žalgiris, a za njegovo ime se vezivao i Partizan. Ovog leta je odradio pokazne treninge sa Jutom i Filadelfijom, a u Letnjoj ligi je za Feniks ispisao prosek od 9,6 poena, 5 skokova i 4,2 asistencije.

Alba koja je imenovala Izraela Gonzaleza za glavnog trenera, pošto je Aitio Garsija Reneses odlučio da uzme pauzu posle četiri godine zajdničkog rada, angažovala je još Jovela Zusmana i Tamira Blata, dok su produženi ugovori sa Maodom Loom, Malteom Delovim i Johanesom Timanom.


tagovi

Džejlin SmitAlba Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara