Džejms Naneli (©Star Sport)
Džejms Naneli (©Star Sport)

Naneli o Pocekovom poređenju Amerikanaca i Evropljana: Rasistička retorika, užasna izjava

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 08:42

"Nisam rekao da je rasista i da mrzi Amerikance, neki izgleda ne mogu da razumeju šta sam hteo da kažem", napominje američki košarkaš

Izjave Đanmarka Poceka uvek su otvorene i iskrene, nekada čak i previše jer njegove reči umeju i te kako da podignu prašinu.

Njegovo nedavno upoređivanje američkih i evropskih plejmejkera, gde je u istu ravan stavio Šabaza Nejpira i Vasilija Micića i pritom košarkašu milanske Olimpije kao manu uzeo poreklo, polarizovalo je javnost koja i dalje diskutuje o tome šta je selektor Italije zapravo želeo da kaže.

Izabrane vesti

Džejmsu Naneliju se uopšte nisu dopale Pocekove reči pa se, nakon asa Monaka Majka Džejmsa i nekadašnjeg plejmejkera Makabija, Barselone i još nekoliko evroligaša Tajrisa Rajsa oglasio na društvenim mrežama i izneo svoje mišljenje.

"Retorika tog trenera i njegova mišljenja o američkim plejmejkerima je rasistička", napisao je Naneli što ga je uvelo u prepisku sa svojim pratiocima.

Na konstataciju jednog pratioca da ne može da se saglasi sa njim i da je Poceko hteo da kaže kako "Amerikanci nisu naučeni da igraju bez lopte, da je njihov stil više vezan za igru jedan na jedan" košarkaš Partizan Mozzart Beta je uzvratio:

"To nije istina i ne bih mogao nikako da se saglasim sa tobom".

Ipak, iskusni šuter je dobio podršku većine i podržao komentare u kojima se kaže da Poceko ne razume šta je rekao i da je u pitanju "neprofesionalna generalizacija" italijanskog trenera. Na komentar jednog navijača crno-belih kako bi njegove kretnje bez lopte protiv Reala u petak mogle da promene Pocekovo mišljenje i donele Partizan Mozzart Betu pobedu, Naneli je odgovorio:

"U tome je stvar, ljude nije briga o tome kako razmišlja. Užasna izjava".

Bilo je, ipak, onih koji nisu videli ništa loše u Pocekovoj izjavi. Neki su čak uporedili Nanelijev stav sa izjavama doskorašnjeg analitičara ESPN Kendrika Perkinsa, koji je nedavno favorizovanje Nikole Jokića za MVP nagradu uveo u kontekst rasizma, a na objave da Poceko nije nikoga uvredio na rasnoj osnovi, Naneli je napisao:

"Očigledno je njegova retorika teška za neke da razumeju, pošto žele da ga brane. Takođe, ne mogu da razumeju ni moj stav, jer smatram da je retorika rasistička. Nikad nisam rekao da je on rasista i da mrzi Amerikance", objasnio je iskusni strelac.



tagovi

Džejms NaneliĐanmarko PocekoKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara