Denis Šreder (AFP)
Denis Šreder (AFP)

Nemac istakao kandidaturu za promašaj godine: Malo mu bilo 84.000.000, na kraju dobio samo 5.890.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.08.21. | 12:02

Šreder odbio četvorogodišnji ugovor s Lejkersima, a na kraju prihvatio "mršavu" jednogodišnju ponudu Bostona

Poslovicu "Ko hoće veće, izgubi iz vreće" na svoju štetu potvrdio je Denis Šreder...

Krajem marta nemačkom reprezentativcu je bilo malo 84.000.000 dolara koliko su mu Lejkersi ponudili za produžetak saradnje na četiri godine. Glatko ih je odbio i odlučio je da sačeka otvaranje tržišta.

Izabrane vesti

Zbog tog čekanja nije mogao da igra za nacionalni tim prvo u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a zatim i u Tokiju, jer nijedna osiguravajuća kuća nije mogla da odredi cenu njegovog osiguranja.

Na kraju, tokom ovih vrelih dana, zadesio ga je ledeni talas poruka... U iščekivanju da Lejkersi povećaju ponudu, ili bar da se neko drugi javi, iz Los Anđelesa su stigle za njega neprijatne vesti - Rasel Vestrbruk je postao igrač Lejkersa u sklopu trgovine pet ekipa - što je značilo da su Šrederu zalupljena vrata Stejpls centra na koja ulaze Lebron Džejms i kompanija.

Verovao je Nemac da bi neko drugi mogao da se javi. Ali njegov telefon je uglavnom bio nem. Jer bez obzira na nekoliko interesovanja, nijedna od ostalih NBA ekipa nije želela da mu ponudi ne samo više od pomenuta 84.000.000 dolara, nego ni približno koliko su Lejkersi bili voljni da mu daju.

Vreme je isticalo, upražnjena mesta su se popunajvala, pa Šredrer više nije imao kud. Prihvatio je ruku Bostona i 5.890.000 dolara za jednu sezonu, što je sića i za mnogo slabije igrače od njega koji je prošle sezone bio daleko iznad NBA proseka - 15,5 poena, 3,5 skokova, 5,8 asistencija i 1,1 ukradena lopta.

Nemac čak i da je od Seltiksa dobio minimalac po skali za njegov staž (2.389.641 dolara), narodskim rečnikom "imao bi za 'leba", jer je u dosadašnjih osam sezona inkasirao 74.432.112 bruto.

Ali, s obzirom na to da je, sada je jasno, ostao "kratak" za više od 76.000.000 dolara, njegova nepromišljenost se, prema mišljenju stručnjaka, kandidovala ne samo za glupost godine, već možda i u NBA istoriji kada su u pitanju ugovori.

Zato ne bi bilo iznenađenje da na kraju sezone Šakil O'Nil i društvo sa NBA televizije u već čuvenoj seriji "Shaqtin' a Fool" u kojoj se emituju najbizarniji trenuci sa utakmica, izađu malo sa terena i Šrederov potez proglase za "pobednički".

Ipak, ukoliko Nemac odigra odlično sezonu, mogao bi sledećeg leta opet da traži, ali pre svega da dobije veliki novac, možda čak i veći nego onaj koji je bio na stolu Lejkersa. Ako se to desi, moći će kao na početku da potvrdi jednu drugu poslovicu, ovog puta na svoju sreću - Ko se poslednji smeje, najslađe se smeje...


tagovi

Denis ŠrederLA LejkersBoston Seltiks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara