Željko Obradović (Foto: Starsport)
Željko Obradović (Foto: Starsport)

Obradović pred duel sa Cedevita Olimpijom: Ferel je izvanredan, moraćemo da krenemo od naše odbrane

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.12.21. | 17:32

Košarkaši Partizana u 11. kolu ABA lige dočekuju ekipu iz Ljubljane

Posle velike pobede nad francuskim Metropolitanom u šestoj rundi Evrokupa, košarkaše Partizana već u subotu (19.00) čeka još jedan veliki izazov. U Štark Arenu stiže Cedevita Olimpija, koja je u seriji od četiri vezana poraza (u oba takmičenja), ali je dovela dva kvalitetna pojačanja i pre par dana odigrala sjajan meč sa Virtusom u drugorangiranom evropskom takmičenju tokom kojeg je pokazala da poseduje ogroman napadački potencijal iako je izgubila (101:104). Trener crno-belih Željko Obradović je svestan da njegovu ekipu čeka još jedan težak zadatak.


Izabrane vesti

Ljubljančani su tokom reprezentativne pauze angažovali bivšeg igrača Panatinaikosa i brojnih NBA klubova Jogija Ferela, kao i iskusnog centra Alena Omića. Obradović je istakao da će ključ biti odbrana crno-belih.

"Cedevita Olimpija je promenila ekipu u smislu da Jogi Ferel čovek koji komanduje svim onim što se dešava na terenu. Izvanredan igrač, izvanredan šuter za tri poena, plus Alen Omić na petici. Oni su iskristalisali neke stvari u njihovom rosteru i poslednju utakmicu, protiv Virtusa u Evrokupu su odigrali izvanredno. Bez obzira što su izgubili, napadački su pokazali izuzetno veliki potencijal, kao i obično, moraćemo da krenemo od naše odbrane", rekao je trener Partizana.

Crno-beli posle 10 odigranih kola imaju devet pobeda u regionalnom šampionatu, dok Cedevita Olimpija ima polovičan učinak (5-5).

Mladi centar Partizana Balša Koprivica podseća na duel između ovih ekipa odigran tokom priprema, ali napominje da su se u međuvremenu stvari drastično promenile.

"Imali smo priliku da igramo protiv njih u predsedoni, ali i oni i mi smo sada drugačije ekipe. Uigraniji smo, njima je par igrača otišlo, par novih je došlo tako da ćemo večeras i danas morati da uradimo dobar skauting i da izađemo sutra što jače možemo", rekao je Koprivica.

Subota, 19.00: (1,30) Partizan (16,0) Cedevita Olimpija (3,90)

Na sajtu kluba se napominje da je Partizan za decu uzrasta do 12 godina omogućio besplatan ulaz na Nivou 400.

"Prodaja ulaznica za sutrašnji meč, odvija se putem servisa Ticketline, a na dan utakmice, prodaja će se od 16 časova odvijati i na blagajni sa južne strane Štark arene. Roditelji ili pratioci mogu preuzeti posebnu dečiju ulaznicu uz kupljenu kartu za Nivo 400 na prodajnim mestima Ticetline-a", stoji na sajtu crno-belih.



tagovi

KK PartizanCedevita OlimpijaŽeljko ObradovićBalša KoprivicaJogi Ferel

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara