Ostion Holins (Shutterstock)
Ostion Holins (Shutterstock)

Ostin Holins, profil igrača po Radonjićevom ukusu: Pouzdan šuter, odličan defanzivac

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.08.21. | 11:23

Iskusni Amerikanac se tokom karijere uvek trudio da ego podredi timu

Prvo je na Mali Kalamegdan došao Nikola Ivanović. Onda je Crvena zvezda vratila Stefana Lazarevića i Nikolu Kalinića, pa angažovala Nejta Voltersa. Kao poslednje pojačanje na tri spoljne pozicije stigao je Ostin Holins koji bi trebalo da dodatno učvrsti crveno-belu odbranu na beku i krilu.

Iskusni Amerikanac koji je u Minesoti tri godine studirao "u klasi" legendarnog trenera Tubija Smita, a zatim jednu kod Ričarda Pitina, sina daleko poznatijeg Rika Pitina, do elitnog evropskog tržišta - Evrolige - probijao se kroz okolne puteve, odnosno preko francuskog drugoligaša Danen Voltera i finskog prvoligaša Karhua u kojem je imao statistički najbolje brojke, a gde ga je primetio nemački bundeligaš Gisen, posle koga je igrao za Fehtu.

Izabrane vesti

Iako u Nemačkoj nije nastavio da podiže prosek, što je bilo i očekivano, s obzirom na razliku kvaliteta u odnosu na Francusku i Finsku, Holins je nastavio da potvrđuje koliko je dobar i pouzdan pre svega u defanzivi što ga je preporučilo Zenitu koji mu je pružio mogućnost da debituje na najvećoj evropskoj sceni - Evroligi.

Tim iz Sank Peterburga je u februaru 2020. godine promenio trenera. Umesto Đoana Plaze koji je dobio otkaz angažovan je njegov zemljak Ćavi Paskval koji nije promenio mišljenje o Holinsu. Zadržao je Amerikanca i sledeće godine u kojoj je imao značajan udeo u ostvarenju najboljih rezultata u istoriji tima. A, čini se da bi bio i bolji da je Kevin Pengos više gledao na njegovu stranu tokom organizacije napada.

Prošle sezone je u 38 evroligaških utakmica u proseku beležio 8,2 poena uz 37 odsto šuta za tri, plus 1,7 skokova, jednu ukradenu i 0,9 asistencija po meču.

Elem, iako "suve brojke" to ne pokazuju, Holins je pouzdan šuter za tri poena, posebno pri "tesnom" rezultatu. Nije "lenj" u igri bez lopte. Zapravo, konstantnim kretnjama često zna sebi da izgradi čistu poziciju. Ništa slabiji nije ni u tranziciji, onom delu igre na koji se umnogome oslanja taktika Dejana Radonjića.

Plan za ovo leto bio mu je da se preko nastupa u dresu Vašington Vizardsa u Letnjoj ligi konačno dočepa NBA lige, ali ideja nije prošla i on će ponovo u Evroligu.

Zvezda bi u Holinsu, koji stiže čini se u starosnom zenitu karijere (nepunih 30 godina) osim iskustva koje je sakupio u Evropi i kvaliteta koji su ga na kraju i popeli na najviši nivo u Evropi, trebalo da dobije pouzdanog igrača, posebno u defanzivi u kojoj mu nije strano da kidiše i na više i fizički jače igrače, koji uz sve to zna da lični ego potpuno podredi timu...

Profil igrača kakve Radonjić voli.



tagovi

KK Crvena zvezdaOstin HolinsDejan Radonjić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara