Foto: MN Press
Foto: MN Press

Partizan igra za spas sezone

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.02.21. | 09:01

Trka protiv Lokomotive zakazana za 20.30 časova

Partizan igra za spas sezone. Juriće protiv Lokomotive (20.30h) i pobedu, ali i razliku. U prošlom kolu poražen je u Krasnodaru sa sedam poena minusa, pa je to granica koju će crno-beli probati da preskoče možda i u ključnoj utakmici ove sezone. Ne samo u Evrokupu, već sveukupno.

Trenutno je situacija u Partizanovoj grupi TOP16 faze sledeća: Metropolitan je na tri pobede i jednom porazu, Trento ima 2-2 posle iznenađujućeg trijumfa sinoć protiv francuske ekipe, dok su Partizan i Lokomotiva na 1-2. Partizan će praktično biti pod imperativom pobede protiv Lokomotive na svom terenu. Vrlo lako bi međusobni skor ruske i srpske ekipe mogao da odlučuje o još jednom putniku u četvrtfinale Evrokupa. Mada, posle pobede nad Trentom sinoć sve se dodatno komplikuje.

Izabrane vesti

Gledajući primer TOP 16 faze Evrokupa u prethodne tri sezone, bilo je primera da su klubovi prolazili u četvtfinale sa skorom 3-3. Prošle sezone je to pošlo za rukom Uniksu, dok je Ritas takođe sa 3-3 ispao iz te Grupe G. Ali najčešće je prošle sezone bio potreban skor 4-2 kako bi se došlo do četvrtfinala. Tako je bilo u tri od četiri grupe.

U sezoni 2018-2019 je u čak dve od četiri grupe TOP 16 faze za četvrtfinale je bio dovoljan skor 3-3, a u sezoni 2017-2018 je bilo potrebno uknjižiti minimalno četiri pobede za prolazak dalje u sve četiri grupe.

S obzirom da će Partizan odigrati tri utakmice do kraja ove faze, te da ima jednu pobedu na kontu, jasno je da su mu potrebne najmanje dve, a možda i sve tri pobede da bi prošao dalje. Zavisiće najviše upravo od sledećeg meča, Lokomotive u Beogradu.

Jasno je treneru crno-belih, Saši Filipovskom, kakav posao čeka njegovu ekipu.

Igramo protiv ekipe koja poseduje individualan kvalitet, zato očekujem da igramo timski, da se borimo svih 40 minuta i da kolektivnom igrom u odbrani i napadu damo sve od sebe kako bismo zaustavili jake strane pojedince Lokomotive. Sezona je jako turbulentna, što utiče na sve nas. Znamo da se od nas očekuje mnogo i ne bežimo toga, kao i što mi sami očekujemo mnogo", rekao je Filipovski.

Partizan će u ovoj utakmici biti jači za Rašona Tomasa koji će nastupiti na utakmici za razliku od duela u Krasnodaru gde nije igrao zbog povrede ruke. Sa druge stane, Lokomotiva bi trebalo da računa na Drua Gordona, a možda i Najdžela Vilijamsa Gosa. Njih dvojica nisu igrali u prvoj utakmici.

Aleksej Nikolić je počeo da trenira sa ekipom, odradio je trening pred utakmicu i videćemo da li će se naći u 12 za ovaj susret.

Gordon je već na debiju, protiv Zenita (85:90) najavio da će biti od velike pomoći timu iz Krasnodara.

Biće to teška utakmica. Igrati u gostima nikada nije lako. I jedni i drugi imamo veliki ulog. Ali mislim da smo odradili dobro pripremu utakmicu. Imam veru u igrače, da ćemo igrati čvrsto, zajedno i da ćemo pobediti", rekao je Dru Gordon.

Nikako ova utakmica ne dolazi u dobrom momentu po Partizan koji je poražen na pet od poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima. Jasno je da je tim Saše Filipovskog uzdrman, a meč protiv Lokomotive možda je i poslednji voz gde može da ispravi sve kikseve koje je do sada napravio.

Lokomotiva bi možda mogla da kalkuliše večeras, ali njen trener Jevgenij Pašutin kaže da će njegov sastav ići isključivo na pobedu.

Najvažnija stvar je da budemo agresivni u odbrani. Moramo da igramo dobru defanzivu protiv Perkinsa, Pejdža i Jaramaza. A da u reketu zaustavimo Veličkovića, Jankovića i Tomasa. Neophodno je da kontrolišemo pik en rol protivnika, da se naviknemo na fizički jaku igru i da budemo bolji u skoku. Ovo je važna utakmica, daćemo maksimum i igraćemo isključivo na pobedu", rekao je Pašutin.

Dakle, Partizan više nema prostora za greške. Lokomotiva takođe ne blista u poslednje vreme i videlo se i u Krasnodaru da je pobediva. Samo to sve treba ostvariti na terenu.

Sudije na večerašnjoj utakmici biće Hristos Hristodulu, Džozef Bisang i Eduard Udjanskij.


tagovi

Rašon TomasAleksej Nikolić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara