Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Partizan sa parolom “nema više šta da se čeka”

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.01.21. | 10:08

Od Parnog valjka se očekuje da iz sve snage da izađe na megdan Lokomotivi (17.30h). Ulog je veliki

Biće meč na “nož”. Nema više šta Partizan da čeka. U “dvomeču” s Lokomotivom mogao bi čak i da odlučuje o prolasku iz grupe TOP 16 faze, pa je zbog svih okolnosti današnji duel (17.30) izuzetno bitan za oba tima. I ne zna se za koga okršaj u Krasnodaru dolazi u lošijem momentu. Parni valjak je ispucao sve kredite, sav grejs period tokom sezone, pa i preko toga.

Partizan nije igrao protiv FMP-a u okviru ABA lige zbog problema sa virusom korona, a posle negativnih testova uputio se ka Rusiji. Crno-beli zasad bolje stoje od Lokosa, zabeležili su jednu pobedu i poraz, dok je ruski tim na iznenađujuća dva poraza. Što je naravno unelo nemire u tim i klub koji značajno ulaže u poslednjih desetak godina.

Izabrane vesti

S obzirom da je Partizan u jako teškoj situaciji u borbi za plasman u plej-of ABA lige, deluje da će mu učešće u Evrokupu biti u maksimalnom fokusu, a u ovaj, kao i u naredni meč protiv istog protivnika, može da uđe sa parolom “nema više šta da se čeka”. Jer, meč u Krasnodaru mogao bi u dobroj meri da odredi u kom smeru će se Parni valjak ubuduće kretati.

Podsećanja radi, razlika u poenima, bilo u slučaju pobede ili poraza Partizana, imaće veliku ulogu.

Igraće ovaj duel crno-beli bez Kodija Milera Mekintajera, tako da je očekivano da će Džoš Perkins imati veću ulogu, te da bi Ognjen Jaramaz mogao da im pomaže u organizaciji igre. Upravo je bek crno-belih izneo očekivanja pred narednu utakmicu.

"Lokomotiva se nalazi u nezavidnoj situaciji posle dva poraza na početku Top16 faze i zbog toga su sigurno dodatno motivisani pred ovaj meč. S druge strane, mi težimo tome da uđemo u osam najboljih ekipa Evrokupa i želimo da pobedimo. Očekujem jaku i neizvesnu utakmicu i veliku agresivnost sa njihove strane, ali mislim da možemo da pariramo tome i da možemo da zabeležimo pobedu. Prethodnih dana smo na treninzima pokušali da napravimo iskorak u našoj igri i ispravimo segmente u kojima smo grešili. Tim Lokomotive čine kvalitetni igrači, a kao posebnu pretnju istakao bih Kamingsa, Kuzminskasa i Kalnietisa koji igra odlično za ekipu", rekao je Jaramaz.

Lokomotiva je doživela ogroman udarac tokom sezone jer joj se povrdio najbolji igrač, Alan Vilijams, možda i jedan od najboljih igrača Evrokupa ove sezone. Zbog povrede kolena za njega je ova sezona gotova. U sastavu Lokomotive nalazi se i bivši srpski reprezentativac Ivan Paunić, ali očekuje se da srpski košarkaš neće dobiti minutažu na današnjem duelu.

Zato bi veliku ulogu mogli da zaduže Džordan Kraford, Vil Kamings, Kevin Harvi, kao i poznati Mindaugas Kuzminskas. Sa klupe sve vodi Evgeni Pašutin. Dakle, iskustva ne manjka.

Dva tima sastaju se po sedmi put u evropskim takmičenjima. Lokomotiva je zasad na skoru 5-1. Jedini trijumf Partizan je izvojevao u oktobru 2019. godine. Zanimljivo je da je Partizan u regularnom delu sezone dopuštao samo 9,9 ofanzivnih skokova protivnicima, ali je to u TOP 16 fazi poraslo na 15,5 skokova protivnika. I u tome će ekipa Saše Filipovskog gledati da pokaže reakciju. Kao, u ostalom i u drugim aspektima. Svakako je jedan od važnih i šut za tri poena. Crno-beli gađaju samo 29,3% za tri u TOP 16 fazi. Lokomotiva u proseku ubacuje 89,4 poena, naspram 78,6 Partizanovih u proseku. Ruski tim bolje skače, pravi više asistencija, dok Partizan malo bolje krade lopte.

Inače, ruski tim je najviše problema mučio sa pozicijama jedan i pet i nedavno je doveo Najdžela Vilijamsa Gosa i Drua Gordona kako bi popravio krvnu sliku. Ali njih dvojica neće biti u sastavu za današnju utakmicu. Gos jer bi tek večeras trebalo da stigne u Krasnodar, a Gordon jer nema pravo igranja do 4. kola.

Šta od utakmice očekuje trener Lokomotive Evgeni Pašutin?

"Partizan je veoma agresivan i fizički jak tim. Glavna pretnja dolazi od Perkinsa i Pejdža koji napada sa preko 50% šuta iz igre. Tomas, Mika i Mozli su zaduženi za skokovi, veoma su opasni. Mladi srpski igrači znaju ulogu u timu, napadaju oštro sa distance. Moramo da budemo oprezni sa njihovim šuterima", rekao je Pašutin.

Lokomotiva je užasno odigrala na gostovanju Trentu u prošlom kolu, primila je 61 poen za poluvreme. Partizan je bio loš na gostovanju Metropolitanu, tako da je zanimljivo videti ko će se bolje snaći u susretu koji nosi veliki ulog. Posebno posle novog trijumfa Metropolitana koji sada na skoru 3-0.

Sudije na duelu u dvorani ´Basket Hall´ u Krasnodaru biće Migel Anhel Perez, Janis Fufis i Jurgis Laurinavičijus.

EVROKUP – TOP 16

GRUPA F

Utorak

Metropoliten - Trento 92:86 (p)

/Mišeno 23 - Vilijams 21/

17.30: (1,30) Lokomotiva (16,0) Partizan (3,90)



tagovi

KK PartizanEvrokupKodi Miler MekintajerMarkus PejdžMantas Kalnijetis

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara