Avramović (ABA liga)
Avramović (ABA liga)

Partizan slavi veoma važnu pobedu! Avramović „ukrao“ derbi protiv Budućnosti

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.11.21. | 22:46

Bek crno-belih blistao u defanzivi

Jeste Partizan tukao Huventud i Turk Telekom, dobio je „manje“ utakmice na Jadranu, ali kada se sve sabere i oduzme, pobeda protiv Budućnosti, jednog od najvećih takmaca u ABA ligi, i to posle ubedljivog poraza od Crvene zvezde u derbiju, može se nazvati verovatno najvažnijom u dosadašnjem delu sezone - 75:66. Što psihološki, što matematički.

U onakvom rasporedu Evrokupa ima mnogo šansi za popravljanje utiska, dok je u ABA ligi taj prostor značajno uži. I zato će Obradović i njegovi izabranici nesumnjivo biti zadovoljni posle ovakve utakmice.

Izabrane vesti

Posebno može da bude zadovoljan Avramović koji je (ponovo) blistao defanzivno! Krao je lopte kako je stigao. Na ovom meču zabeležio je čak šest ukradenih lopti, a treba reći da je Avramović ujedno i trenutno najbolji kradljivac Evrokupa. Ozbiljno se nameće igrom u defanzivi. Ali i u napadu, protiv Budućnosti je dao 17 poena. Još efikasniji bio je Partizanov švajcarski nož Alen Smailagić sa 20 poena. Kevin Panter je ubacio dva poena (sa penala). Gregor Glas dodao je 12 poena, a Zek Ledej 11.


Partizan je sve vreme bežao, Budućnost se najviše zahvaljujući trojkama vraćala i to je otprilike priča cele utakmice. Crno-beli se odlepe, Plavi se vrate. I tako u krug. Poput "Dana mrmota".

Sve dok crno-beli nisu prelomili meč u poslednjih nekoliko minuta.

Apsolutno je Avramović ukrao početak utakmice, protekao je u njegovom liku i delu. Prvo je pogodio za dva, potom ukrao loptu, zatim iznudio faul u napadu, a onda i trojku i bio je inicijator prednosti crno-belih od 9:2. Morao je da traži Džikić tajm-aut posle sedam poena Partizanovog beka.

Treba reći da je Budućnost u Arenu stigla u skraćenoj rotaciji (sa desetoricom), a svakako je Plavima najviše nedostajao prvi centar Vili Rid.

Crno-beli su se u prvoj deonici fokusirali na odbranu i sveli su goste na samo 13 datih poena,a u napadu su dolazili do poena preko Ledeja i Smailagića koji su bili vidno brži i okretniji od Filipa Barovića. Sa druge strane, Parni valjak nije mogao da pogodi trojku pa je u jednom momentu gađao 1/10. I pored toga je Parni valjak stigao do 11 poena prednosti posle 20 minuta igre najviše zahvaljujući Smailagiću, Avramoviću i Ledeju.

Potom je Obradovićev tim ukočio, teško je dolazio do poena, Panter nije mogao ništa da ubaci, kao ni Zagorac i Dangubić, pa su se Plavi približili rezultatski, između ostalog i trojkama Micova. Crno-beli su se mučili da dođu do bilo kakvog poena. Sa trojkama Gregora Glasa Partizan je vodio pet razlike pred poslednjih 10 minuta.

Na kraju je uspeo da prelomi. A, važna je i razlika.

ABA LIGA: Partizan - Budućnost 75:66 (20:13, 21:17, 12:18, 22:18)

Dvorana: Štark Arena

Sudije: Matej Boltauzer, Damir Javor, Sašo Petek

PARTIZAN: Kuruc 3, Panter 2, Ledej 11, Zagorac 1, Avramović 17, Koprivica 2, Dangubić, Smailagić 20, Miletić, Mur 3, Glas 12, Madar 4

BUDUĆNOST: Kobs 16, Atić 4, Šehović, Micov 11, Barović, Sili 21, Nikolić 1, Jagodić Kuridža 5, Vajli 3, Popović 5

ABA LIGA - 9. KOLO

Četvrtak

Zadar - Igokea 64:77

/Karter 18 - Voler 19/

Subota

Cibona - FMP 66:69

/Gegić 14 - Nevels 27/

Krka - Borac 90:97

/Stipčević 27 - Hejl 27/

Partizan - Budućnost 75:66

/Smailagić 20 - Kobs 16/

Nedelja

12.00: Mega - Cedevita Olimpija

17.00: Mornar - Split

18.00: Studentski centar - Crvena zvezda

*** Kvote su podložne promenama





tagovi

Alen SmailagićAleksa AvramovićŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara