Gregor Glas (Foto: MN Press)
Gregor Glas (Foto: MN Press)

Partizanova haubica - Gregor Glas: Kad sam sam - šutnem

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 15:12

"Obradoviću su bitni detalji, na tome radimo svaki dan. Kad sve to usvojimo, bićemo odlična ekipa", ističe talentovani Slovenac

Došao je u Partizan ispod radara - na probu. Prepoznao je Željko Obradović nešto posebno kod njega i zadržao ga u ekipi. Polako je tražio svoje mesto u timu, a posle pobeda protiv Lijetkabelisa i Budućnosti (75:66), polako može da se konstatuje - Gregor Glas izrasta u crno-belu haubicu. U oba susreta bio je Partizanov "iks faktor", odužio se treneru za ukazano poverenje na pravi način i nema sumnje da ga u nastavku sezone očekuje još više prostora za igru.


Izabrane vesti

Posle tri ubačene trojke (iz osam pokušaja) u sudaru sa ekipom Nenada Čanka minule srede i 13 sakupljenih poena, protiv Podgoričana je bio još ubojitiji. Pogodio je isti broj šuteva sa distance, ali sa 60 odsto uspešnosti (3/5). Na kraju ubacio samo poen manje nego u petom kolu Evrokupa.

Pogađao je u jako bitnim trenucima na obe utakmice. Protiv Lijetkabelisa je sredinom drugog kvartala sa tri vezane trojke odbio nalet rivala, a sinoć sa dva precizna hica za tri poena i nekoliko penala sprečio Budućnost da period dobre igre s kraja treće i početkom odlučujuće četvrtne pretvori u preokret.

Posle važne pobede istakao je da su crno-beli mogli da odrade određene stvari bolje, ali i da je generalno zadovoljan.

"Mnogo sam srećan što smo došli do pobede. Mogli smo malo bolje da odigramo, u odbrani smo imali miskomunikacija, dozvolili njihovim najboljim igračima da dođu u pozicije na kojima se najbolje osećaju. To moramo da popravimo. Što se tiče napada, moramo možda da budemo malo brži, da bi imali vremena da završavamo napade kako želimo. Pogodili smo neke bitne šuteve, ukrali par lopti i to je to", rekao je Gregor Glas.

Ima sve preduslove da izraste uz rad sa najtrofejnijim evropskim trenerom izraste u vrsnog šutera.

"Svaki dan radim na tome, šutiram. Na utakmici ne razmišljam, kad sam sam - šutnem".

Ko ima "najmekšu" ruku u redovima crno-belih?

"Neću ništa da kažem a-ha-ha. Svi možemo da pogodimo", rekao je Gregor uz osmeh.

U Srbiju je stigao 2019. godine i dve sezone proveo u dresu Dinamika. Minulog leta je iznenada dobio priliku da se bori za mesto u ekipi Željka Obradovića i ugrabio je.

"Nisam očekivao ništa. Srećan sam što se to desilo. Ništa bolje nije moglo da se dogodi. Kada sam došao, nisam očekivao mnogo. Znao sam da je tu najbolji trener, da moram da radim sa njim i slušam ga, napredujem i da će sve ostalo doći".

Ističe da je najbitnije da ekipa napreduje uz rad sa Obradovićem.

"Bitni su mu detalji, na tome radimo svaki dan. Kad sve to usvojimo, bićemo odlična ekipa", zaključio je 20-godišnji Slovenac.



tagovi

Gregor GlasKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara