Rudi Gober (AFP)
Rudi Gober (AFP)

Proglašen najbolji defanzivac NBA: Gober ponovio uspeh Mutomba, Valasa i Hauarda

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 10:37

Francuz treći put podigao pehar za najboljeg odbrambenog igrača

Kao što nije bilo nedoumica ko će podići nagradu najkorisnijeg igrača (Nikola Jokić), tako je još pre ozvaničenja konačnih rezultata bilo jasno da će Rudi Gober vratiti u svoje vlasništvo pehar za najboljeg defanzivca. Francuz je koji je bio najbolji defanzivac još 2018. i 2019. godine, dobio je 84 od 100 mogućih prvih mesta (ukupno 484 boda) dok su debelo iza njega ostali Ben Simons sa 15 prvih mesta (287 bodoova), Drejmond Grin (76 bodova), Ben Adebajo sa jednim prvim mestom (31 bod)...

Izabrane vesti

"Neverovatno. Teško je da se rečima opišu stvari koje ste postigli, pre svega koliko ste uživali u onome što radite i kada imate grupu ljudi koja veruje u vas i svaki dan ulažete sebe u posao. Trudim se da ispišem moju priču, pokušavam da uživam u tom putovanju, ali činjenica da sam jedan od samo četiri momka koji su toliko puta osvajali nagradu, to je prosto neverovatno. Da mi je neko rekao kada sam kao dete počeo da se bavim košarkom, da ću biti najbolji odbrambeni igrač godine, nikada mu ne bih verovao, a kamoli tri puta", izjavio je Gober koji se pridružio Dikembeu Mutombu, Ben Valasu i Dvajt Hauardu, trojcu koji je najmanje po tri puta biran za najboljeg defanzivca, s tim da su prva dvojica čak četiri puta podigla prestižnu nagradu.

S obzirom na to da se poslednjih godina forsira košarka bez tradicionalne petice, uspeh francuskog centra je tim veći. Uz to, značajne zasluge za peti plasman zaredom u plej-of (trenutno se sa Klipersima bori za ulazak u finale Zapada) Juta prepisuje Goberu.

"Timovi su pokušavali da negiraju moj uticaj na ovaj ili onaj način svake godine, pa sam morao da podižem nivo iz sezone u sezonu, iz dana u dan, da bih mogao da nastavim sa dominacijom na tom delu (terena)", dodao je Gober.


tagovi

Rudi GoberJuta Džez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara