Dejan Radonjić (Foto: Starsport)
Dejan Radonjić (Foto: Starsport)

Radonjić: Kalinić povredio skočni zglob, možda nas zadese i novi problemi u hodu

Vreme čitanja: 5min | pet. 26.11.21. | 21:40

"Juče smo imali prvi trening sa ovom ekipom koja je večeras izašla na parket. Raspored, uz probleme koje smo imali, izostanci od po nekoliko igrača istovremeno... Da ne pričamo o stepenu uigranosti...", poručio je trener Crvene zvezde i dodao da će se o povredi krilnog košarkaša znati više sutra u toku dana

Doživela je Crvena zvezda tek drugi poraz kod kuće ove sezone. Ipak, prilično težak. Nije uspela da izađe na kraj sa raspucanim Uniksom, koji je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi (četvrti vezani trijumf). Posle gotovo 100 primljenih poena (78:98), trener srpskog šampiona Dejan Radonjić je apostrofirao lošu igru u odbrani svoje ekipe, ali i istakao da je rival odigrao sjajan meč i zasluženo stigao do sedme pobede u Evroligi.

Izabrane vesti

"Čestitke Uniksu na pobedu, zaslužili su da slave. Odigrali su jako dobro. Utakmica je bila odbrambeno jako loša, bili smo mekani. Druga četvrtina je bila nešto bolja, ali nije bilo dovoljno da se napravi bolji rezultat. Nakon toga su sve kontrolisali. Odigrali su jako, jako dobro", izjavio je Radonjić na konferenciji za medije posle susreta u Pioniru.

Jedno od glavnih pitanja bilo je vezano i za Nikolu Kalinića, koji se u drugom poluvremenu požalio na povredu.

"Skočni zglob je u pitanju, ali je rano reći konkretnije. Znaće se preciznije tokom večeri ili sutra preciznije, koji je stepen povrede koja se desila", istakao je crnogorski stručnjak.

Smatra crnogorski stručnjak da bi Uniks mogao da napravi sjajan rezultat ove sezone i dodaje da će napraviti dodatnu analizu i posvetiti se Zvezdinim greškama iz večerašnjeg duela.

"Oni su u sjajnoj formi već neko vreme i pobede koje su napravili su pokazale da nas čeka težak zadatak. Imaju izuzetan kvalitet, člinjenica da su savladali Milano sa gotovo 30 razlike je pokazala da imaju puno razloga da budu optimisti i naprave sjajan rezultata u Evroligi i VTB ligi ove sezone. Odigrali su sjajan meč od početka. Potentna ekpia koja je to znalački koristila. Nismo uspeli da iskontrolipšemo taj kvalitet i budemo konkurentni. Ostaje da napravi dodatna analizu. Treba najpre da gledam naše greške".

Još jednom su na površinu isplivale sjajne fizičke mogućnosti legije stranaca koju na raspolaganju ima Velimir Perasović. Zvezda nije uspela da isparira protivniku, a kao jedna od retkih pozitivnih stvari može da se izvuče solidna partija na protivničkoj polovini, s obzirom da je timu iz Kazanja ubačeno gotovo 80 poena (pred utakmicu prosek crveno-belih u Evroligi je bio oko 69 poena).

"Atletski sjajna ekipa, koja poseduje jedan veliki kvalitet, ali i te fizičke mogućnosti daju joj mogučnost da odigra dobro defanzvino. Mi smo napadački odigrali bolje nego ranije. Nije delovalo kao da smo postigli skoro 80 poena, a davali smo i po 60 u Evroligi. Oni su napadačkiu bili sjajni i to im je i donelu dobru utakmicu i rezultat u Pioniru".

U drugom kvartalu su crveno-beli pronašli željeni ritam, ozbiljno podigli nivo odbrane, prišli na samo četiri poena zaostatka, ali nisu imali snage za preokret.

"Imali smo momenat u drugoj četvrtini kada je moglo da se priđe više, kao kada smo imali četiri razlike i priliku za lake poene. Nismo uspeli, oni su sa par situavcija podigli razliku. Drugo poluvreme su otvorili na dobar način, ofanzivno kvalitetno, to im je dalo samopouzdanje da kontorlišu igru i dešavanja na terenu".

Nije Radonjić hteo da ulazi u dublju analizu Zvezdinih mana, ali je podsetio na sve probleme koji ekipu sa Malog Kalemegdana prate još od pripremnog perioda.

"Naravno da ćemo analizirati utakmicu, svi jako dobro znate da nisam sklon da na taj način diskutujem. Oni su odigrali sjajan meč, opet ću da ponovim. Izgledali su jako dobro. Naravno da ćemo se truditi da budemo bolji u narednim mečevima, što naravno nije nimalo jednostavno s obzirom na sve što smo prošli. Juče smo imali prvi trening sa ovom ekipom koja je večeras izašla na parket. Raspored, uz probleme koje smo imali, izostanci od po nekoliko igrača istovremeno... Da ne pričamo o stepenu uigranosti..."

Uskoro bi na teren mogao da se vrati i Eron Vajt, koji se oporavio od preloma podlaktične kosti i počeće da radi sa ekipom.

"Sledeće nedelje će početi da trenira sa ekipom, videćemo u kojoj meri i na osnovu toga ćemo doneti odluku kada će se vratiti na parket".

Imaće crveno-beli nešto više vremena za odmor do naredne utakmice, s ozbirom da se za nedelju dana sastaju sa Zenitom u Sankt Peterburgu.

"Ovo nam je prvi period od početka sezone u kom imamo prostora da možemo da treniramo. Imamo opet povratak igrača i možda povredu Kalinića, možda se dese neke nove stvari u hodu, što je posledica potrošnje i dešavanja koje nas prate od priprema. Treba biti oprezan u pravljenju planova. Idemo trening po trening, dan po dan. Dešavalo se da su se planovi menjali na par sati pred trening zbog različitih oikolnosti koje su nam otežavale da radimo. Trudićemo se da napravimo što je više moguće u tom periodu. Raspored je težak, svaki protivnik je jak. Čeka nas Zenit, posle tga imamo "drugačiji raspored", ali dolaze Barselona, Olimpijakos...Najvažnije da budemo zdravi, a onda možemo konkretnije da pričamo o svemu".

Velimir Perasović (Foto: Starsport)Velimir Perasović (Foto: Starsport)

Trener Uniksa Perasović je očekivano bio zadovoljan pobedom. Ipak, ističe da ekipa mora čvrsto da ostane na zemlji i pored četiri vezana trijumfa u Evroligi. Cilj je plasman u Top 8.

"Imali smo utakmice na početku sezone kada smo gubili od Monaka, izgledali kao ekipa za onu stvar. Sad smo u dobrom momentu, svi su puni samopouzdanja. Nije pitanje kad će doći loši momenti nego kada, kako je jednom rekao jedna veliki trener. Svesni smo da ćemo imati i loše rezultate. Cilj nam je da uđemo u osam, iako po budžetu nismo ni u prvih 10".

Hrvatski stručnjak napominje i da zasluge za trijumf idu sjajnoj igri u napadu njegove ekipe. Podsetimo, Uniks je sa 15 ubačenih trojki postavio rekord kluba u Evroligi.

"Zvezda igra jako dobru odranu, u momentu kada je podigla nivo, imali smo problema. Način na koji smo danas igrali u napadu, mi daje pravo da kažem da smo mi bili uzrok pobede, a ne Zvezdina loša igra".


tagovi

Dejan RadonjićKK Crvena zvezdaUNIKSVelimir PerasovicNikola KalinićEron Vajt

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara