Nikola Birač (©MN Press)
Nikola Birač (©MN Press)

Radonjić pravi stručni štab: Birač se vraća, Kosović ostaje, traže se glavni pomoćni i kondicioni trener

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.20. | 08:00

Potpis do kraja sezone, plus još jednu godinu

Rastanak Crvene zvezde sa Sašom Obradovićem povukao je sa sobom odlaske većeg dela stručnog štaba, odnosno pomoćnika Milenka Bogićevića i Bogdana Karaičića, te kondicionog trenera Duška Markovića, koji su kroz karijeru gotovo u stopu pratili dojučerašnjeg šefa stručnog štaba crveno-belih.

To znači da Dejan Radonjić, koji će u petak da stavi paraf na ugovor do kraja sezone, plus još jednu godinu, mora u hodu da popuni i upražnjenje pozicije na klupi kako bi ekipa mogla nesmetano da nastavi sa radom.

Izabrane vesti

Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, Radonjić u Zvezdu planira da vrati Nikolu Birača, s kojim je imao uspešnu saradnju tokom prvog trenerskog mandata na Malom Kalemegdanu. Takođe, uz Radonjića ostaje i Saša Kosović koji je u Crvenoj zvezdi od 2011. godine i sarađivao je sa Svetislavom Pešićem, Dušanom Alimpijevićem, Milenkom Topićem i Milanom Tomićem. Ali najviše sa Radonjićem tokom najuspešnije klupske ere u ovom veku.

To znači da je crnogorski stručnjak praktično raspisao konkurs za glavnog pomoćnog i kondicionog trenera. Na tim pozicijama su od 2013. do 2017. bili Velibor Radović i Dragan Gačević, Radonjićevi bliski saradnici koji su utkali svoja imena u najveće pobede i uspehe Crvene zvezde novijeg doba. Obojica sada imaju aktivne ugovore u drugim sredinama. Radović je u Kini, dok je Gačević kondicioni trener Mornara.

Radonjićev plan je da se oba prazna mesta u stručnom štabu popune kvalitetnim imenima i u što kraćem roku. Jer, već u nedelju sledi gostovanje Igokei, pa za kraj godine - Panatinaikos u Beogradu.



tagovi

Saša KosovićNikola Birač

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara