Janis Sferopulos (Foto: Shuttestock)
Janis Sferopulos (Foto: Shuttestock)

Sferopulos pred Zvezdu: Veoma opasan protivnik, koji ne prima preko 70 poena

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 16:43

"Moramo da budemo maksimalno koncentrisani i spremni da se suočimo sa čvrstim protivnikom", istakao je trener Makabija uoči okršaja sa Crvenom zvezdom

U drugom kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde putuju na noge Makabiju. Ponos Izraela posle uvodnog trijumfa nad minhenskim Bajernom želi novu pobedu na svom parketu, ali pita se i Zvezda. Toga je svestan i trener sastava iz Tel Aviva Janis Sferopulos, koji ističe da njegovom timu neće biti nimalo lako.

Izabrane vesti

"Susrećemo se sa jako opasnim protivnikom. Crvena zvezda je igrala jako dobru odbranu dosad. U pripremnim utakmicama, ABA ligi i Evroligi nijedan tim joj nije ubacio preko 70 poena. Jasno nam je dakle da neće biti lako. Imaju iskusne, kvalitetne igrače. Igrali smo već u Evroligi. Znamo da moramo da budemo maksimalno koncentrisani i spremni da se suočimo sa čvrstim protivnikom".

Četvrtak, 20.05: (1,30) Makabi Tel Aviv (16,0) Crvena zvezda (3,90)

Ističe da se njegova ekipa dobro pripemila i da će pokušati da iskoristi mane u Zvezdinoj igri.

"Sve im polazi iz odbrane i to znači da napad mora da nam funkcioniše dobro. Spremili smo se za njihove slabe tačke, defanzivno i ofanzivno. Želimo da odigramo pametno".

Nada se punoj Menora Mivtačim areni, kao što se i najavljuje. Crveno-bele čeka paklena atmosfera.

"Nadam se i očekujem punu dvoranu ponovo. Jasno je da su nam navijači potrebni na svakoj utakmici. Neophodni su nam na tribinama kako bi došli do druge pobede u Evroligi".

Protiv Bajerna je blistao Skoti Vilbekin (28 poena), kojeg je kao glavnu pretnju po Crvenu zvezdu izdvojio i plejmejker srpskog šampiona Nejt Volters. Amerikanac koji već tri godine brani boje Ponosa Izraela je proglašen i za najkorisnijeg igrača premijernog kola Evrolige, ali ističe da se ne obazire na individualna priznanja. Fokusiran je samo na Zvezdu.

"MVP nagrada mi ne znači. Spremam se za narednog protivnika. Dobro smo se pripremali tokom čitave sedmice, što je posebno prijalo novim igračima da se povežu, nauče akcije i igraju bolje kao tim na parketu".

Svojevremeno drugi pik na NBA draftu Derik Vilijams je tokom leta pojačao Sferopulosovu četu, koja je pretrpela velike promene. Čini se na bolje. Bivši igrač Bajerna, Fenerbahčea i Valensije ističe da će pobediti onaj koji bolje bude igrao u odbrani.

"Od nas uvek možete da očekujete energiju, jer to je ono što trener zahteva od nas. Odbrana, energija, trud. U napadu stvari dolaze polako na svoje, nov smo tim. Sa Matijasom to je devet novajlija. Moramo da se fokusiramo na odbranu. Mislim da će pobediti tim koji bude bolje igrao u odbrani".



tagovi

KK Makabi Tel AvivEvroligaJanis SferopulosKK Crvena zvezdaDerik VilijamsSkoti Vilbekin

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara