Ben Simons (©AFP)
Ben Simons (©AFP)

Slomljeni Simons odustao od Olimpijskih igara kako bi radio na sebi

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 14:25

Australija doživela jak udarac...

Košarkaška reprezentacija Australije doživela je snažan udarac po pitanju ostvarivanja ambicije napada na olimpijsku medalju pošto je svoje učešće otkazala prva zvezda tima – Ben Simons.

02.30: (3,35) Atlanta (14,0) Milvoki (1,40)

Izabrane vesti

Ovakva nije ipak nikakvo iznenađenje posle igara koje je Simons pokazao u plej-ofu NBA lige. Mladi plejmejker bio je meta oštrih kritika navijača i javnosti posle eliminacije Filadelfije u majstorici konferencijskog polufinala od Atlante uprkos prednosti domaćeg terena. Košarkaški analitičari s razlogom su doveli u pitanje odluku Seventisiksersa da sa Simonsom potpiše ugovor vredan preko 177.000.000 dolara, a ne može da pogodi šut za tri, ima rekordno nizak procenat ubačenih slobodnih bacanja i nije uputio nijedan šut u četvrtim četvrtinama poslednje četiri utakmice serije...

Simons je posle ispadanja File bio utučen i posebno su mu zasmetale kritike koje je dobio zbog igara, čak i od saigrača Džoela Emdida koji je na suptilan način ukazao na to koliko je australijski plej odigrao loše. Zbog toga je odlučio da ovo leto maksimalno posveti individualnom radu kako bi narednu jesen dočekao spreman. To je potvrdio i selektor Australije Brajan Gurdžijan.

“Najbolja stvar za sve nas u ovom trenutku je da se Ben posveti sopstvenom razvoju i unapredi svoju igru kako bi bio bolji u narednoj NBA sezoni. Ekipa je uvek uz njega. Želeli smo da zna da smo uz njega i dali smo mu vreme koliko god mu je potrebno da razmisli o svemu, a on je doneo konačnu odluku“, izjavio je Gurdžijan.

Ovakav rasplet najavio je i trener File Dok Rivers koji je nedugo posle ispadanja poručio da sprema plan individualnog rada za Simonsa, posle čega je i njegov agent Rič Pol imao razgovore sa stručnim štabom kako bi se odredili dalji koraci.

Australijska reprezentacija će pripreme za Tokio početi ove sedmice u Los Anđelesu, a planirano je da u Las Vegasu odigra dve pripremne utakmice sa selekcijom SAD.



tagovi

Ben SimonsNBA ligaFiladelfija SeventisiksersOlimpijske igre 2021košarkaška reprezentacija Australije

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara