Vasilije Micić (Foto: MN Press)
Vasilije Micić (Foto: MN Press)

Srbi u srcu istanbulskih derbija: Micić razbio Dačku, Gudurić među najboljima u trijumfu protiv Bešiktaša

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 21:27

Anadolu Efes i Fenerbahče upisali važne trijumfe u devetom kolu turske Superlige

Deveto kolo turskog šampionata donela je i dva gradska derbija. U Sinan Erdem Domu je Anadolu Efes ugostio Darušafaku, dok su u Akaltar Areni snage odmerili Bešiktaš i Fenerbahče. Finalisti prošlosezonskog finala i predstavnici turske košarke u Evroligu upisali su trijumfe. Aktuelni prvak Evrope je predvođen maestralnim Vasilijem Micićem izašao na kraj sa Dačkom (84:76), dok je Marko Gudurić bio među najzalužnijima za trijumf ekipe Aleksandra Đorđevića protiv Crnih orlova (82:74).

Fenerbahče je prvi na tabeli sa osam pobeda i samo jednim porazom, dok je Efes dva puta završio na plećima, pa je trenutno treći. Između istanbulskih rivala je i ove sezone odlična Pinar Karšijaka.

Izabrane vesti

23.55: (3,35) Detroit (14,0) LA Lejkers (1,40)

Efes igra sve bolje, pa je večeras pred svojim navijačima upisao šestu pobedu u nizu. Nije ipak posle uvodnih 10 minuta delovalo da će četa Ergina Atamana produžiti seriju, s ozbirom da je dozvolila Darušafaki čak 31 poen. Sve se ipak okrenulo u trećem kvartalu, koji Pivari dobijaju sa 28:8. Tako su stekli kapitalnu prednost, koju su u tvrdom odlučujućem kvartalu uspeli da odbrane.

Micić je dominirao. MVP Evrolige iz minule sezone je susret okončao sa 26 poena, uz samo tri promašaja iz igre. Proveo ja na parketu nešto više od 28 minuta i pogodio 10 od 13 hitaca, pogodio čak šest trojki (iz osam pokušaja). Impresivna partija srpskog reprezentativca, koji je uspeo da ubeleži još po četiri skoka i asistencije.

Ispratio ga je Rodrig Buboa sa 22 poena, dok je Tibor Plajs upisao 17 uz pet uhvaćenih lopti. Filip Petrušev je odmarao. Sa druge strane najefikasniji Amerikanac Troj Kopejn sa 15 poena, dok su po 10 dodali Vejn Mekaloh i Ajzea Pineiro. Doguš Ozdemiroglu je bio nadomak dabl-dabla (devet poena i 11 skokova).

Pobedu je upisao i Fener, ali ni Đorđevićeva ekipa nije imala lak zadatak. Gubila je posle prvog dela igre, tek u finišu druge deonice stigla do prve prednosti na meču. Ipak, do kraja se nije osvrtala. Stekli su gosti i dvocifren višak sredinom treće deonice i do kraja uspešno branili suficit.

Kapiten Melih Mahmatoglu je bio najefikasniji sa 18 poena, a ispratio ga je odlični Marko Gudurić. Bivši bek Crvene zvezde je susret okončao sa 15 poena, tri asistencije i jednim skokom. Iz igre je šutirao 2/3 (1/1 za tri), a izveo je čak 12 slobodnih bacanja i pogodio 10. Dvocifrreni u pobedničkom sastavu bili su i Akile Polonara sa 14 (osam skokova), kao i Pjerija Henri sa 10 poena.

Kod Bešiktaša 12 poena Džordana Bouna, po 17 su dodali Trevon Blujet i bivši igrač Bruklin Netsa Ronde Holis Džeferson. Dvocifren sa 10 poena i nekadašnji igrač Fenera Egehan Arna.



tagovi

Fenerbahče BekoKK FenerbahčeAnadolu EfesVasilije MicićAleksandar ĐorđevićMarko GudurićFilip PetruševDarušafakaKK Bešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara