Igor Kokoškov i Jovica Antonić (©MN Press)
Igor Kokoškov i Jovica Antonić (©MN Press)

Srbija čeka rivale za Evrobasket: Ako može Italija, Estonija, Hrvatska, Finska i Velika Britanija

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.04.21. | 08:00

Domaćini grupa već su izabrali svoje partnere, tako da će svaka grupa unapred imati poznata po dva člana

Košarkaška reprezentacija Srbije danas od 13 časova po srednjoevropskom vremenu čeka rivale za Evrobasket koji će se naredne godine igrati u četiri države - Italiji, Nemačkoj, Gruziji i Češkoj.

Žreb će biti održan u Berlinu od 13 časova po srednjoevropskom vremenu. Podsetimo, učešće na Evropskom prvenstvu obezbedile su 24 reprezentacije koje su ranije podeljene u šest šešira. Tako će svaka od četiri grupe imati po šest učesnika s tim što je domaćin svake grupe unapred izabrao po jednog rivala po komercijalnom i marketinškom kriterijumu. Tako je Italija birala Estoniju, Češka Poljsku, Nemačka Litvaniju, a Gruzija Tursku i svaka grupa će pre početka žreba imati unapred poznata po dva člana.

Izabrane vesti

21.00: (3,50) Real Madrid (16,0) Efes (1,35)

Utakmice će se igrati u Pragu, Tbilisiju, Kelnu i Milanu. Završnica turnira planirana je da se kompletira u Berlinu. Srbija je deo prvog šešira zajedno sa Španijom, Grčkom i Francuskom, pa protiv njih nećemo moći da se sastanemo u prvoj fazi. Podsetimo, na Evrobasket plasman su obezbedile 24 reprezentacije, uključujući i četiri domaćina koji su unapred dobili mogućnost nastupa na kontinentalnom takmičenju.

Selekcije su unapred raspoređene u šest šešira, pa ćemo tako imati četiri grupe sa po šest timova. Po završetku grupne faze ukrštaće se po četiri najbolje plasirane selekcije iz grupa A i B, odnosno C i D po sistemu prvi sa četvrtim i drugi sa trećim u osmini finala. Slede četvrtfinale, polufinale i finale, pa će tako do kraja ekipa moći maksimalno da odigra devet utakmica - pet u grupi i četiri u nokaut fazi.

Evrobasket će se održati u periodu od 1. do 18. septembra 2022. godine.

Za kraj, naša želja je da izvučemo grupu sa Italijom, Estonijom, Hrvatskom, Finskom i Velikom Britanijom. Pišite nam kako bi izgledala vaša grupa po meri za Srbiju, poštujući kriterijum da su po dve ekipe već poznate u svakoj grupi?

ŠEŠIRI ZA EVROBASKET

PRVI ŠEŠIR: Španija, SRBIJA, Grčka, Francuska.

DRUGI ŠEŠIR: Litvanija, Rusija, Italija, Češka.

TREĆI ŠEŠIR: Poljska, Hrvatska, Turska, Slovenija.

ČETVRTI ŠEŠIR: Nemačka, Ukrajina, Finska, Gruzija.

PETI ŠEŠIR: Belgija, Mađarska, Izrael, Velika Britanija.

ŠESTI ŠEŠIR: Bosna i Hercegovina, Holandija, Estonija, Bugarska.



tagovi

Igor Kokoškovkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara