Miloš Teodosić (@MN Press)
Miloš Teodosić (@MN Press)

"Srpski" Virtus blizu krune na Apeninima, Milano ima imperativ u Bolonji

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 13:40

Tim Aleksandra Đorđevića vodi sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa šampionata Italije. Trećeplasirana ekipa Evrope mora da vrati makar jedan brejk za nadu

Milano Etorea Mesine ušao je u finalnu seriju plej-ofa šampionata Italije kao favorit protiv Virtusa iz Bolonje, koji ni ove sezone nije uspeo preko Evrokupa da se dokopa Evrolige. Međutim, prva dva meča u gradu mode, tim Aleksandra Đorđevića je dominirao, pobedio oba puta i sada ima šansu da na svom parketu u naredna dva dana stigne do titule. Podsetimo, na Apeninima se igra na četiri dobijene.

Miloš Tedosić igra fantastično u ovoj finalnoj seriji, lider je Virtusa. U prva dva meča u Milanu srpski reprezentativac je postigao 19 i 21 poen i postao prvi igrač tima iz Bolonje posle Predraga Danilovića koji je postigao u proseku 20 poena u finalnim mečevima plej-ofa. Legendarni košarkaš tima iz Bolonje to je ostvario u sezoni 1994/1995 kada je doneo krunu Virtusu protiv Benetona iz Treviza.

Izabrane vesti

Stefan Marković nije efikasan ove sezone. U drugom meču je postigao samo tri poena, ali njegova trojka je bila jedna od ključnih pred dva dana u Milanu.

"Odigrali smo kako smo želeli - na pobedu. Ili igrate, ili igrate da biste pobedili. Bili smo fokusirani, odlučni, pokazali smo karakter, završili utakmicu na pravi način, dobro pročitavši neke stvari. Očekivali smo fizički zahtevan meč, kao i da će Olimpija reagovati (posle prve izgubljene utakmice). Sada ćemo da pokušamo da obnovimo energiju za sledeću utakmicu u Bolonji. Ključna reč je oporavak, ne samo fizički", rekao je Đorđević posle druge pobede.

20.45: (1,85) Virtus Bolonja (14,0) Milano (2,05)

Milano je bio treći na finalnom turniru Evrolige. Malo je falilo da igra meč za trofej najboljeg tima Starog kontinenta, ali je Anadolu Efes uspeo da slavi u polufinalu u Kelnu. Ekipa iz grada mode je dobila CSKA za treću poziciju. Ekipa koju s klupe predvodi Etore Mesina izgubila je prednost domaćeg terena, pa je sada Virtus blizu krune. Četvrti meč igra se u petak. Jedna pobeda Milanu bi donela nastavak nade da može do krune na Apeninima.

Ove sezone ovi timovi su odigrali pet utakmica. Zanimljivo, do ove finalne serije plej-ofa Milano je sva tri puta slavio, dva puta u ligaškom delu sezone i u finalu Superkupa Italije.

Kladionica Mozzart za meč Virtus - Milano ponudila je granice na broj poena za devet košarkaša. Kvota da će Miloš Teodosić da postigne više od 16,5 poena je 1,80. Granica na nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Kevina Pantera, beka Milana, je 13,5.

OVDE pogledajte sve kvote za igru broj poena.

ITALIJA - FINALE PLEJ-OFA (TREĆA UTAKMICA)

Sreda

20.45: (1,85) Virtus Bolonja (14,0) Milano (2,05) /u seriji: 2:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Aleksandar ĐorđevićStefan MarkovićMiloš TeodosićVirtus BolonjaVirtusVladimir MicovEtore Mesina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara