Džejkom Pulen protiv Studentskog centra (Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Džejkom Pulen protiv Studentskog centra (Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Studenti su rado viđen gost u ABA ligi, obradovala im se i Cedevita

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.12.21. | 20:49

Ljubljanači posle Partizana nadigrali i Studentski centar

Ekipa Jurice Golemca upisala tek drugi trijumf u poslednjih sedam utakmica, ali i drugi vezani u ABA ligi. Nakon Partizana, savladala je i ekipu Studentskog centra - 88:78.

Cedevita Olimpija je tako došla do sedmog trijumfa u regionalnom prvenstvu, dok je sastav iz Podgorice pretrpeo sedmi poraz. Ekipa Andreja Žakelja je samo jednom slavila na strani ove sezone (protiv Splita), te se još jednom pokazala kao rado viđen gost.

Izabrane vesti

Nije ipak sve bilo glatko, pre svega u prvom poluvremenu, za Ljubljančane. Vodili su većim delom prve deonice, a onda ispustili prednost, usledila je rezultatska klackalica, da bi se domaćin konsolidovao tek u finišu poluvremena, koje je zatvorio sa devet vezanih poena i sa tolikom prednošću otišao na odmor. U nastavku je Cedevita dodala gas, gosti nisu mogli da izdrže visok tempo, pa su se očas našli i u zaostatku od 17 poena. Uspeli su da iskoriste pad u igri rivala u poslednjem kvartalu, ali to je Podgoričanima bilo dovoljno samo da smanje deficit na šest poena - za više nisu imali snage.

Imala je domaća ekipa kontrolu pod obručima, uhvatila je 41 skok - čak 15 u napadu. Gosti su izgubili čak 17 lopti u poređenju sa čim Cedevitinih 12 i ne izgledaju tako strašno. Na kraju je razlika u kvalitetu presudila, gosti nisu uspeli da izađu na kraj sa Džejkobom Pulenom, Edom Murićem i Jakom Blažičem.

Iskusni Amerikanac sa gruzijskim pasošem je meč okončao sa 20 poena, dok je Murić dodao dva manje. Bivši igrač Crvene zvezde i Barselone je dodao 15, uz osam asistencija i sedam skokova. Ispratio ih je Omić, kojem je jedan skok nedostajao za dabl-dabl (12p). Očekivano je najbolji u poraženom sastavu bio Kajl Vinjales (21p), ispratio ga je Nikola Pavlićević sa 14, dok je Andrija Slavković dodoa 10 poena.

ABA - 12. KOLO

Utorak

FMP - Split 93:77

/Radonjić 19 - Bajo 18/

Petak

Igokea - Cibona 82:72

/Stivens 16 - Drežnjak 17/

Subota

Mornar - Partizan 64:66

/Gordić 18 - Smailagić 18/

Cedevita Olimpija - Studentski centar 88:78

/Pulen 20 - Vinjales 21/

Budućnost - Krka (U TOKU)

Nedelja

12.00: (1,25) Mega Mozzart (17,0) Zadar (4,40)

18.45: (1,02) Crvena zvezda (30,0) Borac (13,0)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Cedevita OlimpijaStudentski centarDžejkob PulenJaka BlažičEdo MurićAlen Omić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara