Valter Tavares (Foto: MN Press)
Valter Tavares (Foto: MN Press)

Tavares rešio da igra na Svetskom prvenstvu: Platio let od 12 sati da pomogne Zelenortskim ostrvima

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 15:23

Posle trijumfa nad Žalgirisom zaputio se za Angolu, gde njegovu selekciju očekuju tri utakmice u okviru kvalifikacija za Svetski Kup

Videli smo na primeru Tornikea Šengelije, pa i Marka Gudurića, koliko je igračima stalo da brane boje reprezentacije. Gruzin je platio privatni let iz Almerea za Bolognju posle trijumfa nad Holandijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kako bi se odazvao klupskim obavezama, a već u nedelju će ponovo nositi državni grb na grudima u ključnom meču protiv Islanda u Tbilisiju. Gudurić je posle trijumfa nad Partizanom odlučio da ostane u Beogradu, kako bi se našao Srbiji na raspolaganju za meč protiv Velike Britanije u ponedeljak, iako bi Orlovi već danas mogli da obezbede vizu za planetarnu smotru.

Veliku želju da pomogne reprezentacije pokazao je i centar madridskog Reala Valter Tavares. Jedan od najdominantnijih igrača evropske košarke je sinoć za 16 minuta ubacio 16 poena u ubedljivom trijumfu Kraljevskog kluba nad Žalgirisom, a već danas će biti u Angoli, gde selekciju Zelenortskih ostrva čekaju tri ključne utakmice u borbi za mesto na Svetskom kupu.

Izabrane vesti

S ozbirom da Košarkaški savez njegove domovine ima ograničen budžet, košarkaš Reala nije hteo dodatno da ga opterećuje, pa je sam platio put do Luande u Angoli, kako bi pomogao državnom timu. Uhvatio je rani let iz španske prestonice, a biće u vazduhu oko 12 sati, kako bi stigao na željeno odredište, prenosi BasketNews.

Neće moći da pomogne reprezentaciji u prvom susretu protiv Gvineje (16.00), ali će zato biti na raspolaganju selektoru za mečeve protiv Angole (subota, 19.00) i Obale Slonovače (nedelja, 15.30). Paklen raspored, ali Real mu je očigledno dao dozvolu da povede Zelenortska ostrva ka Svetskom kupu. Da bi Tavares i drugovi ispisali istoriju i prvi put zaigrali na planetarnoj smotri, biće im potrebne sve tri pobede.

Dakle, Valter Tavares će u četiri dana odigrati tri utakmice. Dosad je bio ključni faktor tokom kvalifikacija za svoj državni tim, upisao pet nastupa i prosečno beležio 15,8 poena (78,6 odsto iz igre) i 12,4 skokova - prosečan indeks 25.




tagovi

Valter TavaresKK Real MadridZelenortska OstrvaKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara