Košarkaši Budućnosti sa trenerom Aleksandrom Džikićem (Foto: Starsport)
Košarkaši Budućnosti sa trenerom Aleksandrom Džikićem (Foto: Starsport)

Teo promašio zicer i otvorio Budućnosti vrata ka pobedi: Morača ostala neosvojiva i za Virtus

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.11.21. | 21:15

Velika pobeda ekipe Aleksandra Džikića, koja je ostala perfektna na svom parketu

Iznenađenje u Morači. Košarkaši Budućnosti pokazali su da u svom domu mogu da sruše svakog protivnika, pa i jednog od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa - Virtus iz Bolonje. Iako su gosti većim delom susreta bili u prednosti i činilo se da kontrolišu stanje stvari na terenu, u odlučujućim trenucima su popustili, Budućnost je vođena Džastinom Kobsom i Vilijem Ridom uočila priliku i došla do prednosti. Na kraju i do pobede, zahvaljujući totalnom odsustvu koncentracije kod pojedinih igrača protivničke ekipe, pa i iskusnog Miloša Teodosića - 86:82 (22:28, 15:20, 27:22, 22:12).

Budućnost je tako ostala jedini tim sa maksimalnim učinkom u Grupi B. Podgoričani su pre Virtusa uspeli da nadigraju Ulm i Valensiju. Pritom, Plavi još nisu pretrpeli poraz u svojoj Morači. Redom su na pleća obarali FMP, Split, Igokeu i Mornar u ABA ligi, kao i Valensiju i sad Virtus u Evrokupu.

Izabrane vesti

Najavili su košarkaši Budućnosti da se neće tek tako predati pred moćnom ekipom Serđa Skariola serijom u finišu treće deonice, kada su na kratko stigli i do prednosti - prve još od uvodnog kvartala. Vratio se Virtus u život sa dva dalekometna hica i na poslednji odmor otišao sa šest poena prednosti. Iako trojke umeju da slome rivala, iskusna četa Aleksandra Džikića nije poklekla. Strpljivo je tražila prostor da napadne ranjivog rivala, a onda sredinom odlučujuće deonice ponovo stigla do prednosti. Bila je i rešena da je ne ispusti. Kobs je pronalazio rešenja u napadu, dok je Virtus uporno propuštao prilike da se vrati.

Prvo je u poslednja dva minuta Mame Žaite promašio zicer, a iako su se Podgoričani ponudili rivalu tako što nisu uspeli da realizuju jedan od poslednjih napada na meču (istakao sat na 20 sekundi do kraja utakmice), gosti nisu to iskoristili. Miloš Teodosić je bio na dobrom putu da izbori produžetak, sjajno je prošao kroz sredinu, otišao na polaganje pored Vilija Rida, odlično telom napravio poziciju, ali je promašio... Retko se tako nešto dešava valjevskom majstoru, posebno u odlučujućim trenucima. Ostalo je do kraja svega par sekundi, Kobs je došao do lopte, iznudio faul i sa crte rešio pitanje pobednika.

Amerikanac sa crnogorskim pasošem je meč okončao sa 23 poena i osam asistencija. Upisao je i po jedan skok i ukradenu loptu, sve skupa za indeks 29. Kobsa je ispratio centar Vili Rid sa 21 poenom i šest skokova, dok je dvocifren sa 12 poena bio i Petar Popović.

Kod Virtusa po 15 poena ubacili su Marko Belineli i Kervin Hervi, dok je dvocifren bio još samo Amedeo Tesitori sa 13 (6sk). Teodosić nije imao svoje veče, pa je susret okončao sa osam poena, šest asistencija i po jednim skokom i ukradenom loptom.

EVROKUP, TREĆE KOLO

Utorak

Turk Telekom - Slask 89:73

Hamburg - Andora 91:97

Burg - Promiteas 92:62

Trento - Lijetkabelis 61:77

Partizan - Huventud 68:67

Sreda

Lokomotiva Kubanj - Levaloa 99:85

Bursa - Cedevita Olimpija 93:84

Budućnost - Virtus Bolonja 86:82

Ulm - Venecija U TOKU

20.30: Valensija - Gran Kanarija U TOKU



tagovi

Miloš TeodosićBudućnost PodgoricaVirtus BolonjaKK Budućnost PodgoricaDžastin KobsVili RidAleksandar DžikićEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara