Foto: Barselona Tviter
Foto: Barselona Tviter

To je prava legenda: Gasol će u Barsi igrati za samo 6.000 evra mesečno

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 22:22

Ukupno će do kraja sezone zaraditi 30.000 evra neto, a hteo je da nastupa besplatno

Da ste legenda kluba ne dokazuje se samo rečima, već i delima. I to je Pau Gasol učinio. Pokazao je svima svoj odnos prema Barseloni. Zaradio je dovoljno u NBA za 18 sezona, nije hteo da muze svoj klub. Prema natpisima lokalnog lista Sport, Gasol će igrati nešto više od četiri meseca za 30.000 evra neto. Dakle, oko 6.000 evra mesečno. I to zato što mora.

To je više nego smešna cifra za igrača kakav je Gasol. Skoro pa da je došao za džabe da igra gledajući kretanje plata u Evropi, a da ne pominjemo astronomske cifre u NBA ligi.

Izabrane vesti

Jasno je da Gasol nije došao u Barselonu da bi zaradio novac. Primarni cilj mu je da opet uđe u formu, da se spremi i bude na raspolaganju Serđu Skariolu za Olimpijske igre.

Gasol je želeo da igra i besplatno, ali to nije moguće po pravilima. I zato će imati minimalnu platu. ACB je odredila da igrači od 26 ili više godina moraju da imaju minalnu platu od 68.337 evra bruto. Gasol je potpisao na četiri meseca i šest dana, tako da će zaraditi oko 30.000 evra neto, to je oko 6.000 evra mesečno i koštaće Barselonu 60.000 evra bruto.

Takođe, Gasol će nastaviti da prima plat od Barselone koju je i ranije primao kao ambasador kluba što je uloga koju ima od 2019. godine.

Naravno, da je Gasol tražio neki veći novac to bi bila velika prepreka ka dogovoru, a ovako je novac čista formalnost. Suštinski će Gasol igrati za džabe.

Najbolji španski igrač svih vremena će moći da igra u Evroligi kada bude registrovan, a nastupaće i u ACB ligi. Još nije otputovao u Barselonu. Ali je ovim činom sigurno dodatno dobio poverenje kod navijača i pristalica kluba.

Gasol će se vratiti u Barselonu 20 godina posle odlaska u Memfis. U međuvremenu je osvojio dva NBA prstena, napravio ogromno ime u košarci. Sada je došao da pomogne Barseloni, kao i da Barselona pomogne njemu.

Novac je u celoj priči, očigledno, najmanje važan.



tagovi

Pau Gasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara