Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Valensija brojala do 112, Kalinić do 14

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.03.21. | 21:57

Trijumf Slepih miševa nad Manresom, Real ubedljiv

Valensija je ekipa koja u poslednje vreme igra košarku kakvu ne igra mnogo ekipa u Evropi, a Slepi miševi su to pokazali i trijumfom nad Manresom u utakmici u kojoj su postigli čak 112 poena. Na kraju je bilo 112:82.

Kao što Valensija igra dobro, tako i Nikola Kalinić ima sve veću ulogu u utakmicama svog tima napadački gledajući, a na ovoj utakmici dao je 14 poena i dugo je bio najefikasniji akter.

Izabrane vesti

Kasnije su mu se pridružili Majk Tobi (21p) i Fernando San Emeterio (16p) i na taj način je Valensija stigla do ovako ubedljivog trijumfa. Sa ovim trijumfom Valensija drži petu poziciju u ACB ligi sa skorom 17-7.

A prvi na tabeli je Real Madrid koji se lako dokopao trijumfa u gostima protiv Mursije - 58:74.

Naravno da je Kraljevski klub ušao u utakmicu kao veliki favorit, a dovoljno je reći da je postigao 16 poena i primio samo šest u prvoj četvrtini. Kasnije se Mursija vratila u igru, ali je Real u poslednjoj deonici dobio ubedljivo i osigurao pobedu.

Zanimljivo je da je na ovoj utakmici Mursija imala dvojicu najefikasnijih igrača na utakmici, ali nisu imali pravu podršku. Kejt je dao 17, a Dejvsi 16. Valter Tavares je ubacio takođe 16, dok su Džejsi Kerol i Fabijan Kozer dodali 13, odnosno 11 poena.

Od ostalih današnjih utakmica ACB lige treba izdvojiti i pobedu Baskonije na gostovanju Obradoiru - 78:87. Aktuelni šampion Španije stigao je do trijumfa usled odlične partije Luke Vildoze koji je dao 23 poena. Presudila je poslednja deonica. U njoj je rezultat bio 29:14 za Baskoniju.



tagovi

Nikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara