Foto: Starsport
Foto: Starsport

Volters: Tenis mi je pomogao na mentalnom planu, popravio sam brzinu i rad nogu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 16:10

Američki plejmejker pored košarke zaljubljenik u beli sport

Pobedu Crvene zvezde u Tel Avivu (75:63) između ostalog obeležila je i fenomenalna partija Nejta Voltersa. Američki plejmejker je sa 17 poena, uz Nikolu Kalinića (19 poena) imao najveći doprinos na putu do slavlja protiv Makabija, a odlično veče povratnika u crveno-bele redove prokomentarisao je i Dejan Radonjić. Strateg Zvezde je istakao da je Volters u Izraelu odgrao najbolju utakmicu u beogradskom klubu, a o povratku na Mali Kalemegdan Amerikanac je govorio neposredno nakon prve evroligaške pobede ove sezone.

Izabrane vesti

"Prvi mandat u zvezdi bio je ujedno moja druga sezona u Evropi. Sećam se da su navijači bili neverovatni i nešto što nikada neću zaboraviti jeste ta atmosfera. Nadam se da ćemo ove sezone ponovo moći da igramo pred punom halom i da ću ponovo moći da osetim taj ambijent. Trener je sjajan, tu je pregršt saigrača iz prvog mandata. Osećam se veoma dobro ovde, biće ovo uzbudljiva godina. Srećan sam što sam se vratio", rekao je Volters.

Košarkaš rođen 1991. godine veliki je zaljubljenik i u tenis kojim se rado bavi rekreativno.

"Košarka mi je oduvek omiljeni sport, ali probao sam da igram tenis, da steknem i neko drugačije iskustvo. Dobro je igrati još neki sport pored primarnog, čisto da osetite promenu. Na mentalnom planu je ta promena isto bitna jer je tenis individualni sport i potrebno je da budete mentalno jaki. Nisam bio sjajan u tenisu, ali je bilo dobro iskustvo igrati još nešto osim košarke. Tenis je vrsta mentalnog sporta i pokušavao sam to iskustvo da iskoristim u košarci. Popravio sam rad nogu i brzinu, ali i mentalni iskorak koji sam napravio".

Kada je tenis u pitanju, neizbežna asocijacija je Novak Đoković o kojem Amerikanac govori u superlativima.

"Znam da je Novak dolazio na neke utakmice Crvene zvezde. Znam da prati tim i to mi je zaista sjajno. On je verovatno najbolji igrač svih vremena. Nadam se da će doći na neku utakmicu i ove godine. Veliki sam njegov navijač, trudim se da pratim teniske turnire, a pogotovo Grend slemove. Veoma je zabavno gledati ga".

Iako često slobodno vreme koristi za tenis, Volters nema dilemu i ističe da, ukoliko bi se na teniskom terenu našao sa druge strane mreže, ne bi zadao mnogo muka najboljem reketu sveta.

"Zaista nisam toliko dobar u tenisu. Dugo nisam igrao tako da ne bih baš voleo da se suočim na terenu sa Novakom. Oduvek sam bio bolji košarkaš nego teniser, tako da je tenis više predstavljao hobi i nešto što bih mogao da igram u slobodno vreme do kraja života. Trenutno ne igram često tenis jer sam fokusiran na košarku, ali verujem kada završim profesionalnu karijeru da ću često igrati tenis", kazao je Zvezdin plejmejker.


tagovi

Nejt Volters

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara