(©Eurocup)
(©Eurocup)

Volters vs Vilijams Gos: Uniks bi treći put preko Lokomotive do polufinala

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.03.21. | 14:05

Ruskim derbijem startuje Top 8 faza Evrokupa

Takmičenje po grupama je završeno, vreme je za ono pravo, a četvrtfinale Evrokupa otvara ruski derbi. Neko bi rekao i finale pre finala, duel timova koji znaju kako se osvaja pehar. Uniks protiv Lokomotive, Nejt Volters protiv Najdžela Vilijamsa Gosa.

Predodređeno je Uniksu i Lokomotivi da ukrste koplja u četvrtfinalu. To je njihova faza. Treći put se susreću u četvrtfinalu, a prednost domaćeg terena ima tim iz Kazanja. Uniks je u Top 16 fazi Evrokupa bio prvi u svoj grupi ispred Gran Kanarije sa skorom 5-1. Lokomotiva je gledala u leđa Metropolitenu, a među najboljih osam timova u drugom po snazi takmičenju na Starom kontinentu prošla je sa polovičnim učinkom i zatvorila vrata Trentu i Partizanu.

Izabrane vesti

17.00: (1.55) Uniks (14.5) Lokomotiva (2.70)

Uniks se više obradovao novom susretu sa Lokomotivom pošto je iz prethodne dve četvrtfinalne serije Evrokupa izlazio kao pobednik. Prvi put je Uniks eliminisao Lokomotivu 2015, a potom i 2019. godine. Ima Uniks prednost domaćeg terena, ali je ona zanemarljiva kada se sastaje sa Lokomotivom jer su im hale identične.

Iako je Lokomotiva u tekućoj sezoni Evrokupa beležila slabije rezultate od Uniksa i provukla se kroz iglene uši do četvrtfinala, u skoro svim statističkim parametrima je bolja. Prosečno postiže 87,4 poena naspram Uniksovih 83,1, ima više asistencija (19 – 17,5), skokova (39,5 – 35,9), blokada (3,1 – 1,5) i bolje procente šuta iz igre. Ono gde se igrači Lokomotive nisu proslavili su slobodna bacanja koja pucaju oko 70 odsto, dok je Uniks precizniji sa penala – 80 odsto.

Ljubiteljima košarke sa ovih prostora, a naročito pristalicama Crvene zvezde i Partizana, u fokusu će biti direktan duel Nejta Voltersa i Najdžela Vilijamsa Gosa.

Trener Uniksa Dimitris Priftis istakao je uoči prvog meča u Kazanju da bi presudni mogli biti skok i šut spolja.

"To je definitivno jedan od najjačih parova u četvrtfinalu. Biće zanimljive utakmice. Loko je ofanzivno veoma talentovana ekipa i zaista je teško odbraniti ih. Moramo da kontrolišemo tempo igre i pokušamo da ih zadržimo na malom broju poena. Očigledno se moramo fokusirati na odbranu. Skok i šut spolja je veoma važan u ovakvoj utakmici. Naravno, razumemo koliko je ova serija važna za nas i daćemo sve od sebe u četvrtfinalu".



Evgenij Pašutin, kormilar Lokomotive, ukazao je odakle njegovom timu preti najveća opasnost.

"Uniks igra kvalitetnu košarku. Protivnik ima uravnotežen tim. Istakao bih snažne čuvare Smita, Kenana, Voltersa, kao i Brauna i Morgana. Obojica vrše ozbiljan pritisak, bore se, fizički su moćni. Naš zadatak je da što je više moguće neutrališemo njihove glavne igrače i napadnemo preko najslabijih. Moramo da igramo košarku koju smo pokazali u poslednjim mečevima i da budemo na nivou svih 40 minuta"

Džamar Smit je najbolji strelac Uniksa u Evrokupu. Ubacuje nešto više od 16 poena i najbolji je trojkaš u istoriji takmičenja. U Lokomotivi je prva violina Džordan Kroford, koji baš kao i Smit ubacuje preko 16 poena u proseku.

"Ova četvrtfinalna serija je derbi, siguran sam jer imate dve jake organizacije sa vrlo visokim ambicijama. Radujem se tome".

Mantas Kalnietis obema ekipama daje podjedanke šanse da se plasiraju u polufinale.

"Ruski derbi, dve jake ekipe udaraju jedna na drugu. Šanse su 50/50 odsto. Važno je da se koncentrišemo na najbolje strelce i da im ne dozvolimo da igraju kako žele".

EVROKUP - ČETVRTFINALE (PRVI MEČ)

Ponedeljak

17.00: (1.55) Uniks (14.5) Lokomotiva (2.70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EvrokupKK Lokomotiva KubanjUNIKS KazanjNajdžel Vilijams GosNejt Volters

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara