Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Završnica prepuna grešaka, Igokea nekako dobila Cedevitu u Laktašima

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 20:41

I zakomplikovala finiš ligaškog dela sezone...

Ozbiljan gužvanjac vlada u vrhu ABA lige, a Igokea je u Laktašima dobila Cedevitu i u ludoj završnici sa mnogo grešaka ipak uspela da slavi sa 76:70.

Ovaj trijumf će dodatno zakomplikovati situaciju i borbu za plej-of, a na ovom meču je Cedevita bila lošija od Igokee, a nije Igokea bila mnogo bolja od Cedevite koja u poslednjih 20 minuta nije pravila faul. Igokea je srljala iz greške u grešku, ali Zmajevi nisu imali kompas koji bi im pokazao gde je koš.

Izabrane vesti

Nije igrala Igokea savršeno u završnici, napravili su dosta grešaka izabranici Dragana Bajića, ali ih je spasilo to što Cedevita nije igrala na svom najboljem nivou. I tu je ključ utakmice.

Najefikasniji kod Igokee bili su Klemons sa 16 i Atić i Ilić sa po 15 datih poena. Sa druge strane, Peri je ubacio 13, a Hopkins i Murić po 12 poena.

Sudar Igokee i Cedevite bio je u isto vreme sudar druge i treće najbolje ekipe na (nepotpunoj) tabeli ABA lige, a to je meč u Laktašima donekle opravdao kvalitetom, mada je u samoj završnici bilo mnogo grešaka.

Cedevita je dobrom igrom u drugoj četvrtini uspela da drži prednost i da napravi malu zalihu, ali je Igokea uspela potpuno da zadrži Jaku Blažiča u trećoj deonici i da preokre meč i stigne na 10 poena razlike čime je nagovestila velike probleme po Zmajčeke. Odlično je šutirala Igokea u tim momentima, povezali su pogotke Ilić i Grej, pa je Golemac morao nemoćno da traži tajm-aut.

To je dalo rezultat, pa su gosti prepolovili taj zaostatak najviše zahvaljujući Eda Murića, a sve je to nagoveštavalo neizvesnu završnicu. I do nje je i došlo. Tamo je Igokea slavila posle totalnog karambola.

ABA LIGA

Petak

Zadar - FMP 63:76

/Onuaku 12 - Nenadić 24/

Subota

Cibona - Budućnost 72:76

/Planinić 26 - Kobs 13/

Igokea - Cedevita 76:70

/Klemons 16 - Peri 13/

Nedelja

19.30: Crvena zvezda - Partizan

Ponedeljak

16.00: Mornar - Split

18.00: Krka - Borac



tagovi

Cedevita OlimpijaIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara