Foto: MN Press
Foto: MN Press

Žurnal: Zoran Lukić prvi pik za novog trenera Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 23:17

Navodno će biti imenovan na kraju sezone...

Partizan čeka promociju novog sportskog direktora u vidu Zorana Savića, a na pomolu je i rešenje kada je trener u pitanju. Aleksandar Matović obavlja tu poziciju i predviđeno je da to čini do kraja sezone, a kako piše Sportski žurnal, Zoran Lukić je prvi pik da ga nasledi na leto.

Ugovor sa Nižnjim mu ističe na kraju sezone. Rusi bi da ga zadrže, ali osim izazova koji predstavlja Partizan, povratak kući je jednoga veliki motiv za Lukića, piše Žurnal.

Izabrane vesti

Navodi isti izvor da su se u čaršijskim pričama za novog trenera Partizana pominjala i imena Svetislava Pešića, Vlade Jovanovića i Aleksandra Đorđevića.

Lukić je prošle godine izabran za trenera juniorske reprezentacije Srbije koja će ovog leta igrati na Svetskom prvenstvu u Letoniji.

Lukić je 49-godišnji srpski trener, rođen je u Beogradu, a trenerskim pozivom se bavi od 1995. godine. Radio je na startu karijere u Indiji kao asistent, da bi kasnije otišao u Nižnji Novgorod gde je napravio karijeru.

O sebi kao treneru Lukić je znao priča kroz prizmu iskrenosti u razgovoru sa igračima, da uvek voli da ih sasluša i da ih razume.

Na klupi crno-belih iz Nižnjeg bio je od 2008. do 2014. godine, onda je napravio pauzu i radio jednu sezonu u Banvitu, da bi se od 2017. godine opet vratio u Nižnji i tu je do danas.

Za prvih šest godina u poslu Nižnji je pretvorio u tim elitnog ranga. Klub je vrhunac dostigao u sezoni 2013/14, kada je otišao do polufinala Evrokupa, gde je poražen od kasnijeg prvaka - Valensije. Takođe, Nižnji je te sezone stigao i do polufinala VTB lige. Na kraju iste sezone Lukić se obreo u Banvit, gde je radio do februara 2015. godine.

Zanimljivo je da je po povratku u Nižnji (2017. godine) prvo obavljao funkciju sportskog direktora, da bi posle nepunih mesec dana preuzeo ekipu kao trener.

Sada je prvi pik da preuzme Partizan.


tagovi

Zoran Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara