Zvanično: Gasol se vratio u Barselonu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.21. | 17:28

Košarkaška transfer bomba je aktivirana

Pau Gasol se vratio u Barselonu! Sada i zvanično!

I igraće za Blaugranu do 30. juna ove godine. Ponovo će nositi dres katalonskog kluba posle čak 20 godina. Igrao je za ovaj tim od 1999. do 2001. godine, a kasnije proveo 18 sezona u NBA.

Izabrane vesti

Kakav potez Barselone!

Iako Gasol ima 40 godina, sada se vraća u Evroligu. Bilo mu je više nego potrebno da nađe klub, jer je i sam selektor reprezentacije Španije, Serđo Skariolo, rekao da neće voditi u Tokio igrače koji nemaju standardnu minutažu. Ovakav razvoj situacije je najavio Mundo Deportivo pre tri dana. Barselona je i ranije pokušavala da ga dovede, ali je Pau imao želju da još potraje u NBA ligi. Sada je ključna stvar za dogovor to što želi da bude u takmičarskoj formi za Olimpijske igre u Tokiju. I ceo posao je realizovan.

Barselona je dobila kolosalno pojačanje u reketu, mada će biti potrebno malo vremena španskom veteranu da uđe u formu, jer dugo nije igrao, još od sezone 2018/19 kada je skupio svega tri nastupa za Milvoki Bakse.

U prebogatoj karijeri Pau Gasol je prvo sa Barselonom osvojio sve domaće trofeje, dok je u NBA ligi dva puta bio šampion sa Lejkersima, bio je Novajlija godine 2002, šest puta je igrao na Ol staru. Sa reprezentacijom Španije je bio i svetski i evropski prvak. Zna se kolika mu je želja bila da zaigra na Olimpijskim igrama u Tokiju, tako da je ovo potez u skladu sa željom.

Sada ćemo imati priliku da gledamo saradnju Šarunasa Jasikevičijusa i Gasola.

Gasol je debitovao za Barselonu u sezone 1998/1999 kada je odigrao tri utakmice, a sa Barsom je osvojio dve ACB lige i jedan Kup Kralja. Ukupno je odigrao 108 utakmica za prvi tim, ukupno u ACB ligi i Evropi.

Kasnije je usledila sjajna karijera u NBA ligi gde je odigrao 1226 utakmica uz još 136 u plej-ofu, što daje ukupnu cifru od 1362. Iskustvo je druga reč za Gasola.

Barselona nije krila zadovoljstvo zbog ovog poteza. Značiće mnogo on Kataloncima i na polju marketinga, a već je krenula i prodaja dresova.

"Barselona je oduševljena sa odlukom Gasola da potpiše i da se vrati tamo gde je oduvek bio njegov dom. Veoma smo srećni i počastvovani što će Pau ponovo nositi dres Barselone", stoji na zvaničnom sajtu kluba.

Gasol je otišao iz Portlanda u novembru 2020. godine, a od tog momenta je Barselona bila među prvim opcijama za legendarnog španskog centra. Sada će sarađivati sa bivšim saigračem, Jasikevičijusom. Samo će ima sada uloge biti malo drugačije.

Iako ima 40, biće zaista pravo uživanje gledati Gasola ponovo u evropskoj košarci.



tagovi

Pau Gasol

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara