Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Bogdanović: Ostaje žal što se nismo kvalifikovali na Olimpijske igre! Sećam se obećanja Partizanu...

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.08.21. | 12:34

“I držim ga se”, kaže srpski košarkaš

Gde se i kada se pojavi Bogdan Bogdanović, interesovanje javnosti je veliko. Srpski reprezentativac odgovarao je na pitanja novinara pred početak predstojećeg BB kampa u Beogradu (na košarkaškim terenima na Kalemegdanu i u klubu Dinamic, u periodu od 27. do 29. avgusta) i tom prilikom se dotakao zanimljivih tema.

Jedna od interesantnijih odnosila se na reprezentaciju i pitanje neodlaska na Olimpijske igre posle poraza od Italijana u Beogradu. Da li mu je bilo teže da gleda kvalifikacije ili Olimpijske igre?

Izabrane vesti

"Teže je bilo gledati kvalifikacije. Na OI smo već morali da nađemo za koga da navijamo. Drago mi je da su neki sunarodnici došli do ciljeva. Ostaje žal sto se nismo kvalifikovali. Otići na OI je nešto najteže. To je prošlost, fokusiramo se na dalje. Pariz je za tri godine..." .

Osvrnuo se i na trenutna događanja Partizanu u koji se posle 30 godina vratio Željko Obradović, Bogdanov bivši trener iz Fenerbahčea.

"Nema potrebe pričati o mojoj ljubavi prema Partizanu. Sećam se obećanja i držim ga se, videćemo kad će biti. Još sam pod ugovorom. Uvek imam velika očekivanja od Zeljka. Otišao sam iz Partizana da bih otišao na viši nivo. Verujem u njega, igrači će se adaptirati", rekao je Bogdanović.

O radu sa mališanima i predstojećem kampu...

Ljubav je ista, razlika je, sad sam u drigoj ulozi, kao trener učitelj, a i dalje mogu da se igram sa njima. Zanimljivo je gledati njih male, željne uspeha. To se vidi odmah, dođe do strasti i igrači pokazu karakter, vidi se ta želja. Poenta je da svi uživaju, da imaju lepa sećanja sa kampa. Moja vizija je da ne traje predugo, uklopili smo se u moderno dpba, jedan je vikend, kao ol star vikend i da bude takmičarska varijanta. Ovo je pilika da se prikažu pred publikom, to je poenta kampa. Prvo kreće iz ljubavi, a odatle nastaje takmičarski duh", rekao je Bogdanović, pa dodao:

"O tome pričamo svake godine na kampu, radna etika je ključ uspeha. To smo pomenuli, to je glavna tema na kampu. Greška kod mladih, misle da je lako doći do usoeha. Kad pogledaš koji je to broj ljudi koji hoće u 12. To je jako teško. To uvek treba da bude motivacija i ne treba uzimati zdravo za gotovo. Mladi da se naoružaju strpljenjem i da ne uzimaju ništa zdravo za gotovo. Imaš neke velike i male snove, svi hoćemo u NBA, Evroligu.. Tako je i meni tamo, želja mi je da ponovo uđem u plej-of. Ta velika scena je neki drugi nivo. To mi je sad motivacija. Moram nekad da se najedem zemlje, ali uspešno nalazim motivaciju".

Foto: Star SportFoto: Star Sport

Poruka budućim košarkašima?

"Ne bih ništa menjao. Svako ima svoj put. Morao sam da ga tražim i to je put bez kraja. Stalno se menja. To mi je savet. Da budu strpljivi i veruju u sebe. To je ono što te drži i motiviše. Prvi veliki kamp je bio Kališ. Budi ti neko uzbuđenje. Uvek sam pričao da želim da napravim kamp ovde ako budem igrač".



tagovi

Bogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara