Nebojša Čović (©Star Sport)
Nebojša Čović (©Star Sport)

Čović o daljim planovima: Niko nije magarac - prvo da vidimo da li ostaje uprava, pa Radonjić...

Vreme čitanja: 4min | pet. 18.03.22. | 18:14

“Imamo šansu da se probijemo među osam najboljih, ali da kažem – ta šansa nema ništa sa sramnim isključivanjem ruskih klubova i brisanjem njihovih rezultata“, kaže predsednik Crvene zvezde

Posle četiri vezane pobede u Evroligi Crvena zvezda se probila među osam najboljih timova i sada ima želju da u tom krugu - ostane.

Uz pet kola do kraja ligaške faze, šampion Jadranske lige imaće četiri gostovanja, a predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović smatra da će za prolaz u četvrtfinale biti dovoljna dva trijumfa. Međutim, kako sam priznaje - neće da se opterećuje unapred, već se nada da će ekipa uspeti da ostvari primarni cilj, a to je odbrana titule u Jadranskoj ligi.

Izabrane vesti

“Imamo šansu da se probijemo među osam najboljih, ali da kažem – ta šansa nema ništa sa sramnim isključivanjem ruskih klubova i brisanjem njihovih rezultata. I da su ostali, mi bismo bili na istom. Za prolaz u četvrtfinale sada su nam potrebne dve pobede. Raspored je pakleno težak, imamo još tri gostovanja posle Barselone, a ostaje nam i Efes. Hajde da vidimo šta će biti, mi ćemo dati svoj maksimum da napravimo što bolji rezultat“, kaže Čović tokom gostovanja u emisiji Fokus na televiziji B92 i dodaje:

“Svakako nećemo da se opterećujemo, jer pet ili šest miliona teško da može da nadjača 40.000.000 evra. Dobili smo Real u Beogradu, a kada igrate u gostima onda to nije 40.000.000 evra, nego mnogo više. Svakako smo zadovoljni rezultatima, bez obzira na budžet koji i dalje, nažalost, nije uredan. Zahvalni smo državi i razumemo situaciju, imamo to koliko imamo. Prezentovali smo naše finansije. Naš konačni cilj je da odbranimo titulu u ABA ligi“.

21.00: (1,17) Barselona (20,0) Crvena zvezda (5,50)

Otkrio je prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana da ne veruje u prisustvo ruskih klubova u Evroligi naredne sezone...

“Ne znam šta će biti sledeće godine, mislim da ruski klubovi neće igrati Evroligu sledeće godine zbog sankcionog perioda. Niko još ne zna koliko će trajati sankcije čak i kada se rat završi“.

Upravo iz tog razloga ne zna ni šta da očekuje od elitnog takmičenja s jeseni...

“Biće to raznih veslanja i pokušaja manipulacija. Kada krenu veslanja i manipulacije, mi u regionu smo najveći umetnici i tu smo mi umetnici i možemo da očekujemo najviše. Ali, to je samo moj osećaj, ne znam još šta se radi. Znam šta se 'raducka', ali dobro, videćemo“.

S obzirom da se Fajnal for Evrolige ipak igra u Beogradu, san navijača Crvene zvezde postao je da ekipa Dejana Radonjića ode na završni turnir...

“Mogao bih da zamislim kakav bi to ambijent bio (na Fajnal foru) ako bi se to i dogodilo, mada je to sada daleko... Znam da u takvoj atmosferi Zvezda bila nepobediva. Moramo da budemo na zemlji, da napravimo sve što možemo“.

Pitao je voditelj emisije Nebojšu Čovića da prokomentariše navode da “Crvenoj zvezdi nedostaje kvalitetan centar da napravi iskorak“...

“To kada oni dođu u upravu, pa neka prave kvalitetne varijante. Znam da živimo u sredini gde nikada neće biti zadovoljni. Da ne podsećam gde smo bili 2011, da gotovo nismo postojali... Ako ima neko želju da proba da napravi nešto, možemo to da mu omogućimo što pre, neka skupe pare i naprave rezultate. Da ne uđem u politiku, vi ili imate rezultat ili nemate. Da li ste vi napravili nešto? Bila je priča oko Holinsa, da li je dobar ili ne, a šta sad? Isto tako i oko Markovića? Svi su selektori...“

Dejan Radonjić (©Star Sport)Dejan Radonjić (©Star Sport)

O planovima za budućnost...

“Prvo moramo da dogovorimo ostanak stručnog štaba, odnosno Dejana Radonjića. Pre toga, moramo da dogovorimo da li će ostati ova uprava. Bez obzira što su bili izbori... Znate šta, 11 godina, niko nije magarac. Prvo uprava, pa stručni štab i onda se tek pravi tim. Zašto sam pomenuo upravu... Gledajte, Bajern pravi novu halu, Asvel takođe. Crvena zvezda je takođe veliki brend, pomozite nam da pravimo novu halu. Ili da dobijemo neku od postojećih hala, kao što Žalgiris ima na korišćenje gradsku halu u Kaunasu. Da onda možemo da pričamo o tome da imamo budžet od pet ili šest miliona evra izvestan već u julu. Mi smo svaku sezonu počinjali sa izvesnošću budžeta od 30 do 50 odsto. Priznajte da to utiče na nervni sistem, a onda i na zdravlje. Mi bismo hteli da budemo zdravi“.

Da li ste razgovarali sa Dejanom Radonjićem o nastavku saradnje?

“Onako, između redova... Imali smo toliko stvari o kojima smo razmišljali u prethodnom periodu, zbog čega ako misli usmerimo na neke nove stvari, poremeti se fokus. Moje mišljenje je da treba da ostane još dve-tri godine ili koliko god hoće. Ovo nije ni vreme, ni mesto da se o tome priča, sada ima mnogo prečih stvari o kojima se razmišlja, pre svega utakmici sa Barselonom, pa dalje“.

Dotakao se Čović i dvomeča fudbalera Crvene zvezde sa Renžersom iz Glazgova...

“Žao mi je što fudbaleri nisu prošli. Nisu imali sreće, bili su dobri u Glazgovu, kao i sinoć. Tri peha, tri ofsajda tamo, odbranjen penal... Sinoć je bilo teško stizati toliki zaostatak, ali svakako je utisak da je dalje prošao slabiji tim“.


tagovi

Nebojša ČovićKK Crvena zvezdaEvroligaABA ligaDejan Radonjić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara