Nikola Jokić i Entoni Dejvis (©AFP)
Nikola Jokić i Entoni Dejvis (©AFP)

Dejvis se poklonio Jokiću: Skidam mu kapu! Lebron: Udarili su nas u usta

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.05.23. | 10:09

“Menjali smo čuvare i šeme, međutim, on igra sjajno cele sezone, a posebno u ovom plej-ofu”, impresioniran je Entoni Dejvis partijama srpskog asa

Nikola Jokić je majstor svog zanata. Malo ko može da ostane ravnodušan na partije koje pruža. Nisu ostale ni zvezde Los Anđeles Lejkersa posle bravura Somborca u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije. Entoni Dejvis, jedan od najboljih centara u NBA ligi, poklonio se Denverovom virtuozu.

Na startu serije Nikola Jokić je ubacio 34 poena, imao je i 21 skok i čak 14 asistencija. Kada je igrao Srbin, igrao je i – Denver. Kada je bio na hlađenju i preko potrebnoj pauzi da dođe do daha – Lejkersi su topili razliku. Ali, nisu je u potpunosti anulirali i morali su da se pomire sa porazom. Impresioniran je Entoni Dejvis načinom na koji igra srpski centar, a i drugi su ređali pohvale na račun suparnika.

Izabrane vesti

Lebron Džejms se slikovito objasnio šta se dogodilo u Koloradu.

“Udarili su nas u usta na startu serije”, bila je prva reakcija Lebrona Džejmsa na pobedu i vođstvo Denvera u finalnoj seriji.

Kralj nema dilemu šta je uzrok poraza – loše građenje u reketu. Skok Lejkersa bio je problematičan u prvom poluvremenu.

“Imali su više ofanzivnih skokova, nego što smo mi imali ukupno skokova u prvom poluvremenu. Uništili su nas u kontranapadima u prvom poluvremenu, svih deset puta pogodili su kada su stali na liniju penala. Znam da je utakmica dobijena za 48 minuta, ali oni su uspostavili ritam u prvom delu utakmice, a mi smo ih jurili u nastavku”, podvukao je Lebron Džejms.

Nikola Jokić je opet meč završio sa tripl-dabl učinkom, a efikasniji od Somborca bio je jedino Entoni Dejvis. Iako je sporije otvorio utakmicu i mučio se sa šutem, dobacio je do čak 40 poena! Besprekorno je pucao slobodna bacanja, a imao je i deset skokova.

Priznaje najbolji igrač Lejkersa da su sve pokušali kako bi zaustavili Nikolu Jokića i – ništa nije vredelo. Zbog toga mu skida kapu.

“On je dvostruki MVP. Veoma je vešt, to i njegove brojke pokazuju. Pokušavali smo da mu otežamo šuteve, ali pogodio je nekoliko teških. Menjali smo čuvare i šeme, međutim, on igra sjajno cele sezone, a posebno u ovom plej-ofu. Skidam mu kapu”, poručio je Entoni Dejvis.

Koliko-toliko usporio je Nikola Jokić u završnici. Umorio se srpski as, ali ima i do toga što ga je čuvao Rui Hačimura. To je bio najbolji deo plana kluba iz Los Anđelesa, uspeo je Japanac da ga uspori i verovatno će imati još veću ulogu u drugoj utakmici serije.

Jer, znatno bolje su Lejkersi izgledali kada je bio na terenu i kontrolisao Jokića.

“Pokušavao sam stalno da budem uz njega. To je bio deo našeg plana igre, pričali smo o tome pre utakmice. Treneri su mi rekli da ću i ja da čuvam Jokića. Mislim da je to bio dobar plan, da smo u drugom poluvremenu uradili dobar posao i kvalitetno ga čuvali. Moramo ponovo da pogledamo snimak pred drugu utakmicu”, zaključio je Rui Hačimura.



tagovi

Nikola JokićEntoni DejvisLebron DžejmsRui HačimuraDenver NagetsLos Anđeles LejkersNBA ligaNBA plej-of

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara