Ognjen Dobrić (©Star Sport)
Ognjen Dobrić (©Star Sport)

Dobrićev ostanak kao najveće pojačanje Zvezde: Jedan telefonski razgovor i dogovor za dva minuta

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.07.21. | 08:22

Sada osvajač triple krune može da se posveti popunjavanju rostera

Biće na Malom Kalemegdanu novih potpisa, verovatno i zvučnih pojačanja, ali niko, baš niko kome je Crvena zvezda u srcu neće reći da mu je neki transfer draži od produžetka ugovora sa Ognjenom Dobrićem.

Dok u komšijskom dvorištu padaju potpisi ozbiljnih evroligaških imena u ambicioznom projektu sa Željkom Obradovićem kao nosećom figurom, u taboru aktuelnog šampiona Jadranske lige, Srbije i Kupa Radivoja Koraća rešili su da dosadašnji prelazni rok odrade prizemno, bez mnogo talasanja, izuzev onog potpisa Nikole Ivanovića koji je više izazvao potrese u Podgorici nego u Beogradu i Srbiji.

Izabrane vesti

Posle jednog od glavnih igrača Budućnosti, te povratka Luke Mitrovića i Stefana Lazarevića, za osetljive uši zvezdaške javnosti verovatno nije bilo lepše vesti od one da je Ognjen Dobrić produžio ugovor do juna 2023. godine i tako razrešio svaku dilemu po pitanju ostanka u klubu gde je stekao reprezentativni status. Osetili su u stručnom štabu da bi šunjanje evropskih velikana oko najboljeg igrača Zvezde u minuloj sezoni moglo ozbiljno da poremeti dalje planov,e zbog čega su rešili da ga nagrade za, kako je to objašnjeno u zvaničnom saopštenju, doslednost, upornost i vernost.

Kako se nezvanično može čuti, sve je bilo završeno u jednom telefonskom pozivu koji je trajao dva minuta. Sačekali su u Crvenoj zvezdi da Dobrić završi s reprezentativnim obavezama, a kako je još od ranije postojao osećaj da neće biti problema oko nastavka saradnje, izbor uprave kluba bio je da s njim obave telefonski razgovor koji je razrešio sve dileme. Ubrzo je na sajtu osvanula vest koja je obradovala navijače.

Ništa manje od toga nije ni zaslužio Ognjen Dobrić. Da navijači u njemu vide heroja i da se raduju njegovom potpisu, pa i to da se za njega interesuju velikani poput Barselone i Olimpijakosa. Jer, to nije bila samo prazna priča, poziva iz Barselone i Pireja jeste bilo. Samo je Crvena zvezda jasno stavila do znanja svima da ostanak Ognjena Dobrića u ovom trenutku nema cenu. Čak i posle svih finansijskih izazova u pandemijsko vreme...

Ognjen Dobrić (©ABA LIGA, Dragana Stjepanović)Ognjen Dobrić (©ABA LIGA, Dragana Stjepanović)

U sezoni koja je testirala Zvezdine limite, uz kadrovske i igračke promene koje su se dogodile, Dobrić je postao simbol Zvezdinog uspeha, referenca kako se istrajnost i posvećenost na kraju isplate. Od trenutka kada je Dejan Radonjić otključao njegov pun potencijal i tako sprečio da propadne nesporni talenat momka iz Knina, sada je došao red da Crvena zvezda postane zaista njegova. Što bi se u košarkaškim krugovima reklo, da on bude taj koji završava utakmice. Da se oko njegovog kvaliteta gradi tim, iako vam on u svoj svojoj skromnosti nikada neće reći da je prvo ime Crvene zvezde, ali na delu to zaista jeste. I klub je pokazao da mu i koliko veruje.

Tako je uostalom zadužio opremu Srbije i u neuspešno završenim olimpijskim kvalifikacijama bio jedan od retkih koji su zaslužil pohvale za sve što su pokazali. Iako rezultat nije bio povoljan. Da je Srbija prošla na Olimpijske igre, veroatno bi Dobrić bio jedan od sigurnih putnika za Tokio. Jednostavno, onim što je radio u svojim prvim ozbiljnim rolama u nacionalnom timu stavilo je mnogima do znanja da je 27-godišnji šuter konačno u svojoj zoni, na nivou učesnika najvećeg sportskog događaja u reprezentaciji koja je uvek pucala na medalje.

Umesto Tokija, Dobrić sada može dobro da se odmori i pripremi za novu klupsku sezonu gde će Crvena zvezda biti glavna meta svima u regionu, pogotovo večitom rivalu. Za Dobrića je već rezervisana jedna od glavnih uloga, samo još da se razmota klupko i razreši misterija s kim će dobroćudni šuter da deli sudbinu godine u kojoj se brane svi pehari...



tagovi

Ognjen DobrićKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara