Fot: MN Press
Fot: MN Press

Hirošima ne pušta Birčevića

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 19:54

Loše vesti za crno-bele

Hirošima ne pušta Stefana Birčevića da pređe u Partizan.

Iako postoji želja crno-belih da angažuju krilnog centra sa kojima su sarađivali u prethodna dva navrata, ovoga puta se japanski klub isprečio na taj put. Crno-beli su u aktivnoj potrazi za pojačanjem na poziciji četvorke.

Izabrane vesti

Birčević još nije otputovao u Japan, situacija je komplikovana, čeka vizu, ali ima potpisan ugovor sa Hirošimom.

U japanskom klubu veruju u Birčevića, te da će moći da računaju na njega, pa žele da sačekaju još i da vide kako će se sve završiti. A vreme Partizanu nije saveznik.

Birčević je za Partizan je dobitovao u sezoni 2016/2017 u kojoj je imao prosek od 12,52 poena, 5,73 skoka i 1,1 asistencija na 60 utakmica u tri takmičenja (ABA liga, Superliga, Liga šampiona).

Vratio se potom u Humsku na leto 2019. i bio deo ekipe koja je osvojila Superkup ABA lige i Kup Radivoja Koraća, ali i koja je pre prekida sezone zbog korana virusa izborila pol poziciju u plej-ofu regionalnog takmičenja, te ostvarila najbolji rezultat od svih pred početak završnih rundi u Evrokupu.

Ipak neće biti trećeg mandata, bar ne u ovom pokušaju...

Letos je klub birao na neki način između njega i Stefana Jankovića, ali je na kraju Janković dobio prednost. Da bi se sada napravio pun krug i klubo opet probao da dođe do Birčevića.

On je po odlasku iz Partizana potpisao s Borcem, ali se odmah pojavila konkretna ponuda Hirošime. I bivši reprezentativac Srbije ju je prihvatio.

Sada je Hirošima rekla "ne", pa je to znak da će Partizan morati da potraži pojačanje na poziciji krilnog centra na nekom drugom mestu. Japanski tim će čekati Birčevića jer računa na njega, uprkos svim peripetijama koje nosi ova nova situacija.

Birčević će karijeru nastaviti u Japanu, ovaj pokušaj njegovog transfera među crno-bele nije uspeo.

Piše: Đorđe MATIĆ


tagovi

Stefan Birčević

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara