Foto: MN Press
Foto: MN Press

Instant pojačanje

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.01.21. | 10:14

Ne treba donositi zaključke posle samo jedne utakmice, ali... Džoš Perkins se odlično pokazao na debiju u crno-belom dresu

Jedna utakmica je premali uzorak, teško je već sada doneti neki značajniji zaključak, posebno zato što je protivnik bio Trento, ali Partizan je u Džošu Perkinsu našao instant pojačanje na tom duelu. Značajno je Amerikanac unapredio izgled cele ekipe, koja je prodisala pored njega. Da li će nastaviti u tom ritmu i u sledećim utakmicama, to je već na njemu i stručnom štabu. I to niko ne može da zna. Ali da je odmah odigrao na odličnom nivou - jeste.

Sjajan debi. Pokazao je pluseve i kečeve iz rukava koje poseduje, ali razumljivo i neke nedostatke.

Izabrane vesti

Pisali smo pre njegovog dolaska da Partizan vapi za igračem koji poseduje asistencije u rukama. Za nekim ko može da malo poveže raštrkane crno-bele redove. A onda Perkins debituje tako što u prvom svom napadu nabaci alej-up za Vila Mozlija. Pa onda za samo par minuta zabeleži tri uspešne asistencije. Dva puta otvori Zagorcu lake poene ispod obruča. Alej-upove smo mogli i da vidimo do sada u sezoni, ali onakvo dodavanje, kao što je bilo prvo prema Zagorcu – baš retko.

Nisu se slučajno caklile oči Saši Filipovskom posle utakmice. Dobio je plejmejkera za kakvim je njegov tim žudeo. Međutim, ovo je samo start, od Perkinsa će se takve partije očekivati iz kola u kolo. Posebno u Evrokupu gde sada crno-beli imaju skor 1-0 u TOP 16 fazi.

Mislim da Perkins može da nam promeni sezonu. Može da kreira. Da šutne. I - što je najvažnije vidi. Može da doda. I želi da doda“, jasan je bio Filipovski.

Foto: Star SportFoto: Star Sport

Ako bude ovako nastavio, Perkins zaista može da bude nešto što će potpuno podmazati zabreklu mašinu Parnog valjka. Krčalo je to na sve strane, treslo se u dosadašnjem delu sezone, a onda je novajlija za samo par minuta pokazao da sve to može mnogo i lepše i lakše.

Pokazao je dobar pregled igre. Da može da pogodi za tri poena, te prodre do koša. Takođe, videlo se da atletski može mnogo da napreduje i da to ima potencijal da mu pravi problem protiv fizički snažnijih protivnika, odnosno čuvara.

Ali pregled igre, nesebičnost koju je prezentovao sa šest asistencija, i to na značajno višem nivou od poljske lige koju je do sada igrao... Mora da raduje crno-bele.

Tražili smo igrača, pik en rol igrača, dobrog na lopti, koji može da kreira. Vidi odlično, centre, kornere. Teško je promeniti navike igrača, iako treniramo kao konji. Srećan sam što smo ga našli. Daj bože da ostane zdrav i da nam pomogne još više“, rekao je Filipovski i nije želeo da uštedi reči pohvale za novajliju.

Sama činjenica da vidimo Perkinsa kako prilazi do Filipovskog u toku kraće pauze u igri, da traži savet od njega i konsultuje se sa nadređenim, pokazuje da donosi nešto novo u celu priču, a opet nešto što je prethodnih godina bilo sasvim normalno i uobičajeno. Međutim, koliko smo puta videli takvu scenu ove sezone? Ne baš često.

Nije nimalo ružičasto uigravati plejmejkera usred sezone. To je verovatno najkomplikovanija pozicija u košarci, tako da je pitanje koliko je Perkins do sada i upamtio akcija, koliko je naučio šta može da očekuje od saigrača, trenera. Samim tim je njegov debi još svetliji i pozitivniji.

Foto: Star SportFoto: Star Sport

Čak bi Perkinsov dolazak mogao malo da probudi i Kodija Miler Mekintajera koji je odigrao vrlo dobro protiv Trenta. On i Perkins su kompatibilni igrači, pa bi i Milerova uloga mogla da se promeni u nastavku sezone, pa da njegovi prodori i ubrzavanje tempa dobiju pozitivnu konotaciju. Može da mu prija zdrava konkurencija. Nadaju se u crno-belom taboru da će tako i biti.

A znamo kome već prija dolazak Perkinsa.

Sjajna prva utakmica za Perkinsa. Pa u prvom napadu mi je nabacio loptu za zakucavanje. Za mene je on sjajan igrač, zapravo, odličan plejmejker", rekao je Vil Mozli.

Ukoliko Perkins ovako nastavi, može mnogo da doprinese crno-belima u nastavku sezone.

To je pokazao sa 11 poena (1/2 za dva, 2/3 za tri i 3/5 sa penala), pet skokova, šest asistencija, dve ukradene lopte, dve izgubljene lopte i sve to za 18 minuta i ukupan indeks korisnosti 18. Posebno ovde treba žutim flomasterom podvući – asistencije. To se od njega najviše očekuje.



tagovi

Džoš PerkinsEvrokupKK PartizanSašo Filipovski

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara