Janis Adetokumbo zakucava preko Blejka Grifina (©AFP)
Janis Adetokumbo zakucava preko Blejka Grifina (©AFP)

Janis odbranio Viskonsin: Baksi izjednačili, Netsi ostali i bez Irvinga (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.06.21. | 23:48

Milvoki pobedio Bruklin u četvrtom meču sa 106:97 i poravnao na 2:2 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige

Ni Baksi ne daju domaći teren. Bruklin je bio blagi favorit pre početka polufinale serije Istočne konferencije. Činilo se da će Netsi lako do finala posle dve pobede na svom parketu, ali ne da Janis Adetokumbo Kevinu Durentu i drugovima da se odlepe. Drama u najavi. U četvrtom meču domaćin je slavio sa 106:97 i izjednačio na 2:2 u seriji.

Četa Stiva Neša i na ovoj utakmici je igrala bez povređenog Džejmsa Hardena. U Viskonsinu se povredila i druga zvezda tima Kajri Irving. Sjani plej je povredio zglob sredinom druge četvrtine i u nastavku meča nije mogao da pomogne saigačima. U doskoku zgazio je na nogu Adetokumbu i sa bolnom grimasom na licu je morao da napusti teren. Sa samo Durentom od trija fantastika, Bruklin je bio lak plen raspucanim domaćinima čije šanse rastu da se domognu finala i nastavka bitke za šampionski pehar.

Izabrane vesti

Netsi su vodili veći deo prvog poluvremena. Međutim, izlazak iz igre Irvinga poremtio je goste. Bez sjajnog pleja, nekadašnjeg igrača Klivlenda i Bostona, Baksi su preuzeli kontrolu igre, do poluvremena preokrenuli rezultat, a u nastavku utakmice lako slomili otpor desetkovanoj četi trenera Stiva Neša koje je sada u velikom problemu. Pitanje da li će Harden i Irving moći da igraju u nastavku sezone. Bez obojice superstarova, šanse Bruklina su znatno manje.

02.00: (2,30) Denver (12,5) Finiks (1,75) 

Milvoki je na krilima grčkog asa Janisa Adetokumba u nastavku dodao gas, već na početku treće deonice je poveo sa 16 poena razlike (66:50). Sredinom poslednje četvrtine prednost domaćina je bila i +19 (97:78), pa je u finišu domaćin samo otaljao posao za drugu uzastopnu pobedu.

Fantastičnu partiju je pružio grčki as, prošlogodišnji MVP ige. Radio je šta je hteo, brutalno zakucavao pored nemoćnih gostiju... Meč je završio sa 34 poenom, šutem iz igre 14/26. Jedino je bio loš u šut za tri poena (1/5). Imao je i 12 skokova i tri asistencije za nešto više od 38 minuta na parketu.

Osim grčkog asa, Kris Midlton je bio najbolji. Ubacio je 19 poena i iamo osam asistencija. Dvocifreni učinak imali su i Džru Holidej sa 14, Pi Džej Taker sa 13 i Brajan Forbs sa 10 poena.

U timu Bruklina Kevin Durent je ubacio 28 poena, ali nije imao svoje veče. Pogodio je samo devet šuteva iz 25 pokušaja. Posebno je loš bio u šutu za tri poena. Samo je jednom bio precizan iz osam pokušaja. Koliko su Netsi bili indisponirani govori podatak da je dvocifreni košgeterski učinak imao još samo Kajri Irving koji je napustio parket sredinom druge četvtine. Imao je do tad 11 poena na kontu.

Naredni meč igra se već u utorak (22.00) u Bruklinu.

NBA LIGA – PLEJ-OF

ISTOČNA KONFRENCIJA

Nedelja

Milvoki – Bruklin 107:96  /u seriji: 2:2/

/Adetokumbo 34 - Durent 28/

ZAPADNA KONFERENCIJA

Ponedeljak

02.00: (2,30) Denver (12,5) Finiks (1,75) /u seriji: 0:3/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Bruklin NetsKajri IrvingKevin DurantJanis AdetokunboNBA ligaMilvoki Baks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara