Viktor Oladipo (©AFP)
Viktor Oladipo (©AFP)

Majami rasturio NBA pijacu: Stiže Oladipo, čeka se i Oldridž! Dalas uzeo Redika i Melija

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.03.21. | 20:51

Bol i Lauri ostali u svojim klubovima, Čikago uzeo još jednog centra

Ako je Orlando ispratio praktično sve nosioce igre i otpočeo novo poglavlje u klupskoj istoriji, a Denver povukao sve potrebne poteze kako bi konačno ponovo zaličio na ozbiljnog konkurenta u Zapadnoj konferenciji, onda je Majami definitivno rasturio NBA pijacu na Istoku!

Nedugo pošto je poslao Moa Harklsa i Krisa Silvu u Sakramento za Nemanju Bjelicu, Majami je napravio strašan posao i dogovorio trejd Viktora Oladipa iz Hjustona! U zamenu za Oladipa Vrelina je poslala Ejverija Bredlija, Kelija Olinika i zamenskog pika iz 2022. godine.

Izabrane vesti

00.30: (1,75) Majami (12,5) Portland (2,30)

Kako javljaju pouzdani američki izvori, Oladipo već sada čvrsto razmišlja o tome da se dugoročno posveti obavezama u Majamiju. On teoretski postaje slobodan igrač na leto, pošto mu ističe četvorogodišnji ugovor vredan 85.000.000 dolara koji je potpisao još sa Oklahomom, a navodno i Erik Spolstra želi Oladipa u svojm timu narednih godina.

Podsetimo, Oladipo je na početku sezone trejdovan u Hjuston u razmeni četiri kluba kako bi Džejms Harden završio u Bruklinu. Od Oladipovog dolaska Rakete imaju skor 8-24, a tek nedavno prekinule su seriju od 20 poraza... On je u dresu Hjustona beležio 21,1 poen, 4,9 asistencija i 4,7 skokova, a ne treba zaboraviti da je jako dugo bio odsutan zbog teške povrede.

Kako se već sada najavljuje, to neće biti i poslednji zvanični potez Majamija. Naime, jako brzo bi trebalo da Lamarkus Oldridž otkupi svoj ugovor od San Antonija, a naredna stanica u karijeri biće mu najverovatnije Majami, koji još ima dva otvorena mesta u sastavu.

Podsetimo, pre Bjelice i Oladipa, Majami je pre samo nedelju dana doveo Trevora Arizu iz Oklahome za Mejersa Lenarda, koji je posle teškog verbalnog ispada dok je igrao video igrice završio svoje u klubu. Uz Lenarda Majami je poslao i pika druge runde sa drafta 2027. godine. Tako da se slobodno može reći da je Majami odradio strašne poslove na pijaci!

Ovim potezima Majami je jasno stavio do znanja svima da već ove sezone želi da ide po šampionski prsten. Da li će to zaista i uspeti, tek ćemo da vidimo. Ali, ovaj tim sada ima ozbiljnu moć na gotovo svim pozicijama.

Veliku stvar odradio je i Dalas tako što je doveo Džej Džej Redika i Nikola Melija iz Nju Orleansa. Mavsi su Pelikansima predali iskusnog Džejmsa Džonsona, plus mladog Vesa Ivundua, te pika druge runde. Dalas je ovim potezom pojačao šuterski arsenal, što će i te kako da rastereti Luku Dončića od koga čak i u ovoj situaciji previše zavisi igra Mavsa.

Čikago Bulsi su posle Nikole Vučevića i Gerija Klarka doveli još jednog visokog igrača. Iz Bostona je doveden Danijel Tajs, dok je u Kelte prebačen Mo Vagner.

Uprkos svim očekivanjima, na kraju je u Torontu ostao Kajl Lauri. Prvi čovek Reptorsa Masaj Udžiri nije na kraju uspeo da pronađe adekvatnog partnera za trejd, iako su se u vezu s Laurijem poslednjeg dana prelaznog roka dovodili Los Anđeles Lejkersi, Filadelfija i Majami. Toronto je ipak poslao jednog svog igrača dalje, a to je bek Terens Dejvis koji je završio u Sakramentu za budućeg pika druge runde.

U svom klubu ostao je i Lonzo Bol. Najstariji od braće Bol bio je meta Klipersa i još nekih klubova, ali na kraju je Nju Orleans ipak odlučio da ga zadrži. Međutim, već sada se najavljuje da će Njujork Niksi od leta krenuti u snažnu ofanzivu na Lonza Bola, što njegov kontroverzni otac Lavar Bol sigurno neće propustiti da iskoristi zbog marketinga i novca koji se vrti u Velikoj jabuci.

Golden Stejt je poslao povređenog Markiza Krisa u San Antonio za novac, što će Voriorsima da uštedi mnogo na konto poreza na luksuz. Po istoj formuli je i Bred Vanamejker završio u Šarlotu.



tagovi

Markiz KrisBredli VanamejkerViktor OladipoLamarkus OldridžMajami HitSan Antonio SparsGolden Stejt VoriorsČikago BulsBoston SeltiksNju Orleans PelikansŠarlot HornetsLonzo BolKajl LauriDalas MaveriksDžej Džej RedikNikolo Meli

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara